Perfecte middag voor Bijlow en Dessers: "Dat is een tijd terug, ja"

31 oktober 2021 – Justin Bijlow en Cyriel Dessers hadden een prima zondagmiddag. Waar de doelman eindelijk weer eens de nul hield, zorgde de invaller voor de enige treffer van de wedstrijd tegen Sparta. De voetballers konden dan ook niets anders dan lachen na het laatste fluitsignaal.

Perfecte middag voor Bijlow en Dessers: "Dat is een tijd terug, ja"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

"Het was een heel moeilijke wedstrijd", stelt Bijlow. "Wij waren heel slordig, we hadden niet het geduld om aanvallen op te zetten. En we kregen Sparta niet goed onder druk, omdat zij heel snel de lange bal hanteerden. Sparta wilde echt vechtvoetbal spelen, dan komen wij niet lekker in ons spel. In de tweede helft ging het iets beter. Volgens mij hebben we geen kans weggegeven, in dat opzicht hebben we het goed gedaan."

Lees ook: Feyenoord blijft in spoor van Ajax: "Staan er heel goed voor"

Na zeven wedstrijd hield de keeper zijn doel weer eens schoon. "Eindelijk! De laatste keer? Dat was PSV-uit volgens mij. Dat is een tijd terug, ja. Het belangrijkste zijn de drie punten, maar die clean sheet is mooi meegenomen. De laatste tijd zat ik er zelf ook niet zo top in. Maar gelukkig hebben we nu wel de nul gehouden én gewonnen", besluit Bijlow tevreden in gesprek met Voetbal International.

Van schlemiel naar held
Dat er gewonnen werd, was te danken aan Dessers. Hij scoorde in de blessuretijd. Een heerlijk gevoeld, aldus de aanvaller, die twee weken geleden nog een grote kans miste tegen RKC. Daardoor lieten de Rotterdammers teleurstellend twee punten liggen. "Ik heb er wel twee, drie dagen last van gehad. Dat zou eigenlijk niet mogen. Daarna heb ik wel echt de knop omgezet. Dat is ook het lot van een spits. Dan moet je klaar zijn voor die volgende kans. Vandaag viel hij voor mijn voeten en schoot ik hem goed binnen."

Hij werd daardoor de gevierde man bij de uitploeg. "Na mijn goal ging ik helemaal los. Ik kan me niets van deze beelden herinneren. Het was een en al zwart voor mijn ogen", vertelt Dessers bij ESPN. "De ontlading in de kleedkamer was heel groot, het was zo'n moeilijke wedstrijd… Sparta is heel stug en taai. Als je dan op het einde nog zo kan winnen… Daar moeten we heel blij mee zijn."

Reacties

Eredivisie

gerelateerd