De Ligt en ploeggenoten aangepakt: week lang niet naar huis

31 oktober 2021, 19:25

Matthijs de Ligt slaapt deze week niet in zijn eigen bed: de verdediger moet op trainingskamp, met de gehele selectie van Juventus. Dat heeft coach Massimiliano Allegri bedacht, nadat de ploeg twee nederlagen op rij heeft geleden in de Italiaanse competitie. Sassuolo en Hellas Verona wisten deze week met 2-1 te winnen van de Turijnse club.

De spelers mogen het trainingscomplex deze week niet verlaten. De trainer hoopt dat de sfeer binnen de ploeg beter wordt als spelers meer tijd met elkaar doorbrengen. Allegri zou het dan ook niet als een straf zien voor zijn spelers. Wat voor de coach pleit, is dat hij het in het verleden ook al eens succesvol deed. Nadat de ploeg in 2015 verloor van Sassuolo koos de oefenmeester ook voor een trainingskamp, waarna de landstitel alsnog werd gepakt.

Juventus staat momenteel op een teleurstellende negende plek in de competitie met vijftien punten uit elf wedstrijden. Het gat met koplopers Napoli en AC Milan is al opgelopen tot zestien verliespunten. Een ongekend hoog aantal, aangezien het seizoen nog maar net op een kwart is. Aan de andere kant betekent dat ook dat er nog genoeg tijd is om te beginnen aan een comeback.

Allegri was zaterdag duidelijk na de nederlaag tegen Hellas Verona: "We moeten accepteren dat we nu gewoon een middenmoter zijn. De enige manier om hieruit te komen is vol vastberadenheid aan de slag te gaan en keihard te werken. Bij ons ontbreekt de bereidheid om de strijd aan te gaan", was de duidelijke conclusie van de trainer in gesprek bij DAZN.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen