Van Bronckhorst staat open voor nieuwe trainersklus

31 oktober 2021, 21:38

Giovanni van Bronckhorst staat open voor een nieuw avontuur als hoofdtrainer. De voormalig linksback van onder meer Feyenoord, FC Barcelona en het Nederlands elftal is sinds 2020 werkloos nadat hij ontslag besloot te nemen bij het Chinese Guangzhou R&F. Van Bronckhorst heeft de ambitie om opnieuw de grenzen over te gaan.

"Ik heb de laatste tijd lekker veel tijd gehad om thuis te zijn en veel tijd in mijn foundation te steken. Dat was de afgelopen jaren wat moeilijker. Nu heb ik weer zin en energie om een mooie uitdaging aan te gaan", vertelt de coach aan tafel bij Rondo. "Daarin is het wel belangrijk: welke club is het, past het bij mij en komen er überhaupt clubs?"

De voorkeur van Van Bronckhorst heeft een klus in het buitenland. "In Azië was het hartstikke leuk, maar na een maand merkte ik dat het vanwege corona hartstikke moeilijk werd. Het was daarom zaak om zo snel mogelijk terug te gaan naar Nederland." Van Bronckhorst beperkt zich nu niet alleen tot Europa. "Ik ben altijd geïnteresseerd geweest in nieuwe culturen. Het was geweldig om in China te werken, maar het was met corona niet te doen."

Van Bronckhorst werd een van de meest succesvolle coaches in de clubhistorie van Feyenoord. Het kind van de club pakte vijf prijzen, waaronder de historische landstitel in 2017.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen