Van Basten sloopt Barça: "Ontslag Koeman helpt niets"

31 oktober 2021 – Marco van Basten begrijpt niets van het ontslag van Ronald Koeman bij FC Barcelona. De voormalig topspits zag Koeman de laatste maanden al bungelen en het doek van de coach viel uiteindelijk deze week. De Nederlander werd op straat gezet na een 1-0 nederlaag op bezoek bij Rayo Vallecano. Volgens Van Basten is dat echter geen goed besluit.

Van Basten sloopt Barça: "Ontslag Koeman helpt niets"

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

"Het is logisch dat hij niet constant presteerde bij FC Barcelona", begint Van Basten aan tafel bij Rondo. "Het is een onverstandig besluit om hem op straat te zetten en kan me niet voorstellen dat er iemand is die het beter gaat doen. Het helpt niets, dat zag je tijdens de laatste wedstrijd. Er is geen wonderdokter. Het is jammer dat Ronald de kans niet heeft gekregen."

Zaterdag bleef FC Barcelona steken op een teleurstellend 1-1 gelijkspel tegen Deportivo Alavés. Memphis Depay was trefzeker namens de Spaanse grootmacht, maar kon een nieuwe zeperd in La Liga niet voorkomen. Daardoor blijft Barça steken in de Spaanse middenmoot.

Ronald de Boer schetst het verschil tussen Nederland en Spanje. "Hier vinden we het allemaal zielig, maar in het buitenland hebben ze dat minder. Daar kijken ze gewoon naar de prestaties, trainers zijn schuldig als de resultaten tegenvallen. Daar werd hij gewoon een stuk kritischer behandeld", aldus de analyticus aan tafel bij Ziggo Sport.

LaLiga

gerelateerd