Magische mijlpaal Zlatan hoogtepunt in zege Milan

31 oktober 2021, 22:42

AC Milan is dankzij een 1-2 zege op AS Roma weer op gelijke hoogte gekomen met de nog ongeslagen koploper Napoli. De ploeg van Stefano Pioli rekende af met Rick Karsdorp en consorten, die uiteindelijk nog blij mochten zijn met de relatief kleine nederlaag tegen de titelkandidaat. Zlatan Ibrahimovic speelde een hoofdrol in de uiteindelijk nog zege van Milan.

Het Zweedse fenomeen, veertig jaar oud inmiddels, tekende voor rust op fenomenale wijze voor zijn vierhonderdste goal in zijn fraaie loopbaan. De spits mocht aanleggen voor een vrije trap, die hij kiezelhard achter de kansloze doelman van Roma pegelde. De topspits kwam vanwege blessureleed dit seizoen pas vijf competitiewedstrijden in actie, maar was daarin al driemaal trefzeker. Met zijn treffer leidde Zlatan uiteindelijk de overwinning in. Na rust besliste Franck Kessié de wedstrijd vanaf elf meter, na een overtreding in de zestien op Zlatan.

Milan had aanvankelijk al een stuk eerder afstand kunnen nemen van AS Roma, maar het zat de Italiaanse topclub niet mee. De arbitrage besloot een weergaloze treffer van de uitploeg namelijk af te keuren vanwege buitenspel. Na een lange bal zette Zlatan Ibrahimovic ploeggenoot Rafael Leao oog in oog met de doelman, die bijzonder fraai werd omspeeld door de spits. Leao tikte binnen, maar werd teruggevlagd. Dat gebeurde eveneens na rust, toen Ibrahimovic buitenspel stond voordat hij het doel vond. 

Door de domme onhandige rode kaart voor Theo Hernández, die na rust zijn tweede gele prent kreeg, moest AC Milan uiteindelijk nog vrezen voor een comeback van Karsdorp en consorten. AS Roma slaagde er echter niet om zich terug te knokken in de wedstrijd, ondanks een late aansluitingstreffer van Stephan El Sharaawy. Daardoor kwam AC Milan na elf speelronden op het indrukwekkende puntenaantal van 31.

Normaliter is dat genoeg voor de koppositie, maar die eer moet Milan voorlopig nog delen met Napoli. Ook die club is namelijk nog ongeslagen en verspeelde slechts eenmaal punten. Napoli won zondag zelf met 0-1 van Salernitana, dankzij een winnende treffer van Piotr Zielinski. Beide ploegen eindigden het duel met een man minder door rode kaarten voor Grigoris Kastanos en Kalidou Koulibaly, maar Napoli slaagde er ook in om met tien man stand te houden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen