Spurs ontslaat Nuno, Conte wordt waarschijnlijk opvolger

1 november 2021 – Nuno Espírito Santo is niet langer de trainer van Tottenham Hotspur. De 47-jarige oefenmeester is maandagmorgen ontslagen bij de huidige nummer acht van de Premier League. Als opvolger van José Mourinho heeft Espírito Santo het slechts vier maanden volgehouden.

Spurs ontslaat Nuno, Conte wordt waarschijnlijk opvolger

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Het ontslag van de Portugese trainer hing na de 0-3 nederlaag tegen Manchester United van afgelopen zaterdagavond al in de lucht. Als trainer van Tottenham Hotspur heeft Espírito Santo zeventien wedstrijden op de bank gezeten. De voormalig trainer van Wolverhampton Wanderers boekte slechts acht overwinningen met de Londense club.

Met name de teleurstellende resultaten in de Premier League worden Espírito Santo aangerekend. Na een uitstekende start, met zeges op Manchester City (1-0), Wolverhampton Wanderers (0-1) en Watford (1-0) zag de toekomst er nog rooskleurig uit voor de Portugese trainer, maar in de zeven daaropvolgende wedstrijden werden nog slechts zes punten veroverd.

De club van Steven Bergwijn speelt komende donderdag tegen Vitesse zijn eerste wedstrijd sinds het ontslag van Espírito Santo. Twee weken geleden boekten de Arnhemmers een 1-0 zege op de Engelse grootmacht. Het is nog niet bekend wie over drie dagen op de bank zit bij Spurs. Naast Espírito Santo zijn ook stafleden Ian Cathro, Rui Barbosa en Antonio Dias ontslagen.

Conte
Volgens Fabrizio Romano is de clubloze Antonio Conte de belangrijkste kandidaat om Espírito Santo op te volgen. Tottenham Hotspur zou al in gesprek zijn met de entourage van de Italiaanse trainer. Afgelopen zomer leek Spurs ook al in zee te gaan met Conte, maar toen kwamen de club en trainer niet tot een vergelijk.

Reacties

Premier League

gerelateerd