Haller legt uit waarom Ajax voor hem geen stapje terug is

1 november 2021, 11:35

Sébastien Haller vindt niet dat hij een stap terug heeft gedaan door West Ham United in te ruilen voor Ajax. Waar de 27-jarige spits in Engelse dienst in de sterkste competitie ter wereld speelde, hoeft hij in de Eredivisie niet altijd op de top van zijn kunnen te spelen.

"Op het eerste gezicht lijkt het misschien alsof ik een stap terug heb gedaan, maar ik heb niet het gevoel dat ik me niet meer ontwikkel. Integendeel", aldus Haller in een interview met het Duitse Kicker. "Ik ben dolgelukkig sinds ik bij Ajax ben en dit seizoen speel ik eindelijk in de Champions League. Een droom is uitgekomen. Ik stond met Eintracht Frankfurt in de halve finale van de Europa League, maar wat ik nu meemaak is qua niveau nog een treetje hoger."

Ajax nam Haller een jaar geleden voor 22,5 miljoen euro over van West Ham United. "Ik zie mijn transfer als een stap vooruit. Ik ben hier nodig en word gewaardeerd. Dat is in mijn carrière niet altijd het geval geweest", vervolgt de Ivoriaanse aanvaller, die het uitstekend naar zijn zin heeft in Amsterdam. "Voor mij zijn er twee dingen belangrijk: plezier hebben en je doelen behalen."

Haller is dit seizoen flink op schot. In de Eredivisie maakt hij zeven doelpunten in elf wedstrijden. Bovendien leverde hij drie keer een assist. In de Champions League was hij in drie duels bij liefst acht doelpunten direct betrokken. Zes keer drukte hij zelf af, waardoor hij halverwege de groepsfase de topscorer van het toernooi is.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen