Ajax kan in Dortmund kassa flink laten rinkelen

1 november 2021, 14:43   Bijgewerkt: 2 november 2021, 13:49

Ajax kan zich woensdag plaatsen voor de knock-outfase van de Champions League. Weten de Amsterdammers het ticket voor de volgende ronde veilig te stellen, dan rinkelt de kassa. Een plek in de achtste finale levert namelijk een bonus van 9,6 miljoen euro op.

Ajax heeft dit seizoen al het nodige geld verdiend in de Champions League. Deelname alleen al leverde een bedrag van 15,64 miljoen euro op. De inkomsten uit de coëfficiënten-ranking en marketingpoule bedragen ongeveer 23,5 miljoen euro. De UEFA keert voor iedere zege 2,8 miljoen euro uit, waardoor er aan winstpremies al 8,4 miljoen euro is verdiend. De drie thuisduels in de Johan Cruijff ArenA leveren naar schatting 6 miljoen euro aan recettes op.

Wint Ajax donderdag van Dortmund, dan hebben de Amsterdammers al ruim 65 miljoen euro verdiend in de Champions League. Daar komen dan in elk geval nog een aantal miljoenen bij, aangezien de ploeg van trainer Erik ten Hag één van de wedstrijden in de achtste finale in een (uitverkochte) Johan Cruijff ArenA zal spelen. Bij een gelijkspel tegen Dortmund kan Ajax zich ook plaatsen voor de knock-outfase, maar dan moet Sporting Portugal wel punten laten liggen tegen Besiktas.

Ajax wist zich in de afgelopen twee seizoenen niet te kwalificeren voor de laatste zestien van de Champions League. Beide keren ging het in de laatste wedstrijd van de groepsfase mis. De kans is groot dat het dit keer niet zal aankomen op het laatste duel. De kampioen van de Eredivisie staat er met negen punten uit drie wedstrijden uitstekend voor.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen