Beste dribbelaar ter wereld? Die speelt in de Engelse middenmoot

1 november 2021, 18:59   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Niet Lionel Messi, Kylian Mbappé of Cristiano Ronaldo zijn de handigste dribbelaars ter wereld, maar Adama Traoré. De ijzersterke en razendsnelle Spanjaard is volgens onderzoeksbureau CIES door niemand bij te benen. De buitenspeler van Wolverhampton Wanderers dribbelt wekelijks zijn directe tegenstander suf.

Per honderd minuten lukt het Adama Traoré namelijk om 11,24 keer zijn directe tegenstander te passeren. Daarmee blijft hij nummer twee van het Europese klassement Rafael Leao ruim voor. De aanvaller van AC Milan passeert zijn tegenstander namelijk 7,10 keer per duel voorbij. Traoré heeft bovendien een bizar hoog slagingspercentage: liefst 78,9 procent van zijn dribbels leveren succes op.

Wereldwijd is Nahuel Luján van Universidad de Chile degene die het dichtst bij Traoré in de buurt komt. Hij passeert zijn opponent gemiddeld 9,68 keer per duel. Nummer drie is Chidera Ejuke. De aanvaller van CSKA Moskou speelde in het verleden nog bij SC Heerenveen.

Met 6,43 geslaagde dribbels per honderd minuten is Cody Gakpo de grootste dribbelkoning van de Nederlandse velden. De reservecaptain van PSV heeft een succespercentage van 68,3. Daarmee blijft hij onder meer Neymar nipt voor. Luis Sinisterra (4,65) en Yann Gboho (4,44) completeren de Eredivisie-top drie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen