Keert Eriksen terug bij Ajax? "Dat zou heel dom zijn"

1 november 2021 – Ajax moet geen werk maken van de terugkeer van Christian Eriksen, zo vindt journalist Mike Verweij van De Telegraaf. De clubwatcher van Ajax benadrukt dat de Deense middenvelder moet vertrekken bij Inter, maar vindt dat Ajax niet de juiste club is om zijn loopbaan weer voort te zetten.

Keert Eriksen terug bij Ajax? "Dat zou heel dom zijn"

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Omdat Eriksen tijdens het afgelopen EK een hartaanval kreeg en sindsdien een defibrillator heeft, is Inter van plan om hem te laten gaan. De Italiaanse bond hanteert namelijk een verbod op spelen met zo'n hartkastje, waardoor spelen in de Serie A verboden is. Inter is daarom bereid om de spelmaker binnenkort te laten vertrekken naar een andere club.

Lees ook: Ajax kan kassa in Dortmund flink laten rinkelen

Direct na dat nieuws werd de middenvelder in verband gebracht met een terugkeer naar Ajax, waar hij talloze successen beleefde en een toptransfer naar Tottenham Hotspur verdiende. "Het zou geweldig zijn, iedereen gunt hem dat", begint Verweij in de podcast Kick Off. "Maar strategisch is het niet zo slim." Verweij doelt daarmee op de arbitragezaak tussen Ajax en de familie van de in 2017 in elkaar gezakte Abdelhak Nouri. De club is van mening dat de middenvelder nooit meer op het hoogste niveau had kunnen spelen, zelfs als Ajax wél goed had gehandeld.

"Als je dan een speler haalt die wél in de Champions League kan spelen, dan beuk je je standpunt omver. Dat zou gewoon heel dom zijn." Het is bovendien niet duidelijk wanneer Eriksen de trainingen weer kan hervatten. Uitgesloten is in ieder geval een terugkeer in het shirt van de Nerazzuri.

Ajax

gerelateerd