AZ moet na twaalf jaar op zoek naar nieuwe hoofdsponsor

2 november 2021, 12:48

AFAS Software stopt als hoofdsponsor van AZ, zo meldt de Alkmaarse club dinsdagochtend via de officiële kanalen. Na twaalf seizoenen komt er een einde aan de samenwerking. AZ moet hierdoor op zoek naar nieuwe partners voor het shirt, stadion en de jeugdopleiding.

AZ meldt dat beide partijen ervoor hebben gekozen 'elkaar de ruimte te geven om verder te groeien'. AFAS verbond zich in 2010 voor drie seizoenen aan de Alkmaarse club en werd naast hoofdsponsor ook naamgever van het stadion. De overeenkomst werd twee keer verlengd. Aan het einde van het huidige seizoen loopt het contract af.

"In de afgelopen twaalf jaar hebben wij met AFAS veel meegemaakt en enorme stappen gezet, onder meer op het gebied van onze jeugdopleiding. We kwamen van ver, maar zij hebben de club door dik en dun gesteund. Dat AFAS ons nu de ruimte geeft een volgende stap te zetten, is wat dat betreft ook veelzeggend. Wij kijken terug op een geweldig partnership met een zeer inspirerende partij, die wij het allerbeste wensen in de toekomst", reageert Robert Eenhoorn, algemeen directeur van AZ.

"Met de kennis van nu kunnen we met recht spreken over het sponsorschap als een schot in de roos. Buiten de landelijke bekendheid die het ons familiebedrijf heeft gebracht, is het een prachtig voorbeeld dat financiële stabiliteit leidt tot succes", aldus Bas van der Veldt, algemeen directeur van AFAS.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen