40-jarige Zlatan terug bij Zweden voor cruciale duels

2 november 2021, 15:54

Op veertigjarige leeftijd is de interlandloopbaan van Zlatan Ibrahimovic nog altijd niet ten einde. De topspits miste het EK en de daaropvolgende interlandperiodes door blessureleed, maar is voor de komende wedstrijden van de Zweedse nationale ploeg weer opgeroepen. 

Eigenlijk kwam er in 2016 al een einde aan de interlandcarrière van Ibrahimovic. Na het EK van dat jaar besloot hij er een punt achter te zetten. Daar kwam hij begin dit jaar echter op terug; in maart maakte hij zijn rentree in de hoop ook op het EK actief te zijn. Een knieblessure gooide roet in het eten, maar nu Ibrahimovic inmiddels wel weer helemaal fit is, haalde bondscoach Janne Andersson hem weer bij zijn selectie.

"Ik heb goede hoop dat Zlatan mee kan doen en zijn bijdrage kan leveren", lichtte Andersson toe op de website van de Zweedse voetbalbond. "We hebben veel contact gehad en hij staat te popelen om zich bij het nationale team aan te sluiten. Natuurlijk is het goed voor ons om zo'n goede speler met zoveel routine in deze cruciale fase erbij te hebben."

Met die cruciale fase doelde hij op de laatste twee duels in de WK-kwalificatiepoule. Zweden gaat momenteel aan kop in groep B, met twee punten meer dan achtervolger Spanje, en is als dat zo blijft zeker van deelname aan het WK. Bij plek twee is die zekerheid er nog niet en moet het land eerst nog een play-offronde overleven. Om de koppositie vast te houden moet Zweden in de laatste duels uit winnen bij Georgië en in eigen huis van concurrent Spanje. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen