'Gevangenisstraf voor relschoppers bij derby NEC - Vitesse'

2 november 2021, 16:39

Naar aanleiding van de ongeregeldheden rond de derby tussen NEC en Vitesse zijn dinsdag vier relschoppers veroordeeld. Dat meldde Omroep Gelderland. De zwaarste straf was voor een twintigjarige Nijmegenaar; hij kreeg een halfjaar celstraf opgelegd. 

De man werd gezien als 'een van de aanjagers' van de rellen rond de derby, waarbij onder meer agenten en politiepaarden gewond raakten en een politiebus werd gesloopt. Hijzelf vernielde een hek, gooide een boomstronk naar een agent en vernielde een politiebus met een brandblusser. "Ik kan niet uitleggen aan de maatschappij dat u er met alleen een werkstraf mee weg zou komen", werd de politierechter geciteerd.

Twee andere relschoppers kregen een voorwaardelijke celstraf van twee maanden en een taakstraf van 120 uur opgelegd, terwijl een 47-jarige Nijmegenaar een celstraf kreeg van dertig dagen, waarvan vijftien voorwaardelijk, die hij in voorarrest al had uitgezeten. De man had een steward mishandeld en twee dranghekken richting het uitvak gegooid.

In totaal verschenen dinsdag zeven mensen voor de politierechter, waarvan één verdachte is vrijgesproken en de andere twee zaken zijn aangehouden, omdat er nogmaals naar de verklaringen en het bewijs moet worden gekeken. In totaal zijn er rond de wedstrijd 22 mensen aangehouden. De rest moet op een later moment voor de rechter verschijnen. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen