Barcelona hoopvol: Frenkie en Ansu Fati terug in basiself

2 november 2021, 19:58

Op basis van de opstelling zal FC Barcelona het Champions League-duel tegen Dinamo Kiev een stuk hoopvoller in gaan dan de voorgaande wedstrijden. Waar de ziekenboeg van de club de afgelopen weken alleen maar voller leek te raken, keren vanavond juist enkele spelers terug. Frenkie de Jong en Ansu Fati kunnen daarbij zelfs direct op een basisplaats rekenen.

De vraag hoe de formatie van interim-trainer Sergi Barjuán er precies uit zal zien, lijkt vooral af te hangen van de rol die Frenkie de Jong zal vervullen. Op het middenveld lijkt door de basisplaatsen van Sergio Busquets, Gavi en Nico geen plek te zijn. Een plek in het centrum van de verdediging, naast Eric Garcia en Clement Lenglet, zou dus een optie zijn.

Mocht Barça 4-3-3 gaan spelen, dan zou De Jong zelfs als rechtsbuiten gebruikt kunnen worden, met Memphis Depay in de spits en Ansu Fati op links. Ronald Koeman stelde hem daar al eenmalig op in de topper tegen Atlético Madrid, al was dat toen geen succes. In ieder geval neemt Sergiño Dest, die afgelopen weken als rechtsbuiten fungeerde, op de bank plaats. Naar verluidt is hij niet honderd procent fit.

Naast De Jong en Fati keren ook Ronald Araújo en Ousmane Dembélé terug in de wedstrijdselectie van Barcelona. Voor hen komt een basisplaats echter nog te vroeg. Zij beginnen dus op de reservebank, waar ook Luuk de Jong weer plaats zal nemen. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen