Fati goud waard voor Barça bij rentree; Bayern vermaakt en wint

2 november 2021, 23:02   Bijgewerkt: 2 november 2021, 23:35

Gemakkelijk ging het allerminst, maar FC Barcelona heeft dinsdagavond wel een broodnodige zege geboekt op Dinamo Kiev. Het won met 0-1, waarmee overwintering nog altijd een haalbaar doel is voor de Catalanen. De ploeg klom zelfs naar plek twee, omdat Bayern München in een vermakelijk duel met 5-2 won van Benfica.

Dinamo Kiev - FC Barcelona 0-1

Voor Barcelona stond er veel op het spel tijdens het duel in Kiev. De Catalanen wonnen slechts één van de eerste drie duels - toen nog onder Ronald Koeman - en liepen daarmee het risico om zelfs overwintering in de Champions League mis te lopen. In aanloop naar de wedstrijd was er gelukkig wel goed nieuws voor de ploeg van interim-trainer Sergi Barjuán: Frenkie de Jong, Ansu Fati, Ousmane Dembélé en Ronald Araújo keerden allemaal terug in de wedstrijdselectie. De twee eerstgenoemden konden zelfs direct weer in de basis starten.

Hun terugkeer betekende echter niet dat het makkelijk ging voor Barcelona. De grootste kans was er een die door Clement Lenglet tegen de paal gekopt werd, maar sowieso bevond de verdediger zich al in buitenspelpositie. Aan de andere kant moest Marc-André ter Stegen in de eerste helft één belangrijke redding verrichten. Dit deed hij goed en dus eindigde een matige eerste helft zonder doelpunten.

Na rust hoopte Barcelona het van elf meter op te kunnen lossen toen Ansu Fati werd neergehaald in het zestienmetergebied, maar die beslissing werd door na bemoeienis van de VAR teruggedraaid. Het bleek in de zeventigste minuut echter toch Fati, die de laatste twee duels nog geblesseerd moest toekijken, die weer belangrijk was voor zijn club. Uit een voorzet kwam de bal met wat geluk voor zijn voeten, waarna hij niet aarzelde en de bal hard in het dak van het doel werkte. 

De enige treffer van de wedstrijd dus, maar wel een die Barcelona heel hard nodig had. De Catalanen pakten daarmee de drie nodige punten die de hoop op overwintering in leven houden. De volgende wedstrijd zal daarbij cruciaal zijn. Dan krijgt Barça in eigen huis bezoek van Benfica, de ploeg die het na vanavond voorbij is op de ranglijst. 

Bayern München - Benfica 5-2

Bij de wedstrijd tussen het in de Champions League nog foutloze Bayern München en Barça-concurrent Benfica was er een hoofdrol voor - hoe kan het ook anders - Robert Lewandowski. Dat leek in eerste instantie nog een negatieve hoofdrol te zijn, want op slag van rust miste hij een slap ingeschoten strafschop. Het was voor het eerst dat de Pool op het hoogste podium een penalty miste, al was dat niet waar hij deze wedstrijd om herinnerd zou worden. 

Op het moment van die gemiste strafschop stond het namelijk al 2-1 voor Bayern, waarbij Lewandowski in de 26e minuut de score opende. De mooiste van de avond was echter die van Serge Gnabry, die op aangeven van de spits de bal achter zijn standbeen langs het doel inschoot. Morato maakte namens Benfica de aansluitingstreffer, maar na rust nam Der Rekordmeister zonder problemen meer afstand van de Portugezen. 

Dat begon met een heerlijke knal van Leroy Sané kort na rust, waarna het opnieuw Lewandowski was die met een prachtig lobje de 4-1 binnenschoot. Een kwartier voor tijd deed Darwin Núñez opnieuw iets terug namens Benfica - dat Bayern overigens de eerste twee tegengoals van deze Champions League-campagne bezorgde. Dat deerde de club niet; Lewandowski zou zes minuten voor tijd met opnieuw een lobje over de keeper zijn hattrick compleet maken en de eindstand op 5-2 bepalen. Zo staat Bayern na vier wedstrijden nog altijd op de maximale twaalf punten. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen