Ziyech opgelucht na doelpunt, Tuchel verwacht meer

2 november 2021, 23:34   Bijgewerkt: 2 november 2021, 23:45

Hakim Ziyech kon zich dinsdagavond in het Champions League-duel tegen Malmö FF eindelijk weer laten gelden voor Chelsea. Hij maakte de enige treffer van de wedstrijd en hoewel het slechts een intikkertje was, erkende de voormalig Ajacied na afloop dat hij naar een dergelijke hoofdrol snakte.

"Ik heb er lang op gewacht", zei Ziyech na afloop tegenover de clubkanalen van Chelsea. Daarmee doelde hij vooral op de vormdip en het blessureleed die zijn huidige seizoen vooralsnog grotendeels tekende. De treffer, zijn eerste sinds 11 augustus, was dan ook een flinke opsteker. Ook al was het maar een intikker. "Het was een goede combinatie van Callum Hudson-Odoi en Kai Havertz. Callum zag me bij de tweede paal en gaf een goede voorzet. Ik kon makkelijk afmaken."

Niet alleen Ziyech zelf had het doelpunt hard nodig. Chelsea zelf kende tot die treffer een moeizame avond op bezoek bij Malmö FF, waar het in eigen huis nog makkelijk met 4-0 van won. "Het was een cruciale wedstrijd voor ons", zei Ziyech daarover. "Als je uit speelt, weet je dat het altijd lastig kan zijn. Vanaf het begin hebben we de wedstrijd gecontroleerd en niet te veel weggegeven. Uiteindelijk hebben we het doelpunt gemaakt dat we nodig hadden en de drie punten meegenomen."

Lees ook: Ziyech eindelijk weer belangrijk; Wolfsburg zet weg omhoog in

Tuchel

Ook Thomas Tuchel was blij met de goal van Ziyech, al probeerde hij zijn speler ook direct weer op scherp te zetten. "Ik denk dat er nog steeds ruimte is om te verbeteren in zijn beslissingen", werd hij geciteerd door Football London. "Maar we kunnen altijd rekenen op de arbeid van spelers zoals hij als we niet de bal hebben. Ook dat is een belangrijk onderdeel van zijn spel."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen