Dit is de vermoedelijke opstelling van Ajax tegen Dortmund

3 november 2021, 13:01   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ajax kan zich woensdagavond in de tweede ontmoeting met Borussia Dortmund bij winst verzekeren van overwintering in de Champions League. Dat gaan de Amsterdammers vermoedelijk doen met de bekende elf namen. Daarbij keert ook Noussair Mazraoui terug in de basiself.

Dat voorspelt althans het Algemeen Dagblad. De terugkeer van Mazraoui op rechtsback is direct de enige wijziging ten opzichte van het 0-0 gelijkspel tegen Heracles Almelo. Toen ontbrak de Marokkaan wegens ziekte en nam Devyne Rensch zijn plek in. Tegen Dortmund zal hij gewoon weer naast Jurriën Timber, Lisandro Martínez en Daley Blind de Amsterdamse defensie compleet maken.

Ook het middenveld met Edson Álvarez, Ryan Gravenberch en Steven Berghuis en de voorhoede bestaande uit Antony, Sébastien Haller en Dusan Tadic blijven intact. Remko Pasveer staat gewoon weer onder de lat, al is het de laatste wedstrijd dat de 37-jarige sluitpost géén concurrentie heeft van André Onana. De dopingschorsing van de Kameroener is vanaf aanstaande zaterdag namelijk voorbij. Vanavond is hij er dus nog niet bij voor Ajax.

Dortmund-trainer Marco Rose heeft door de blessuregolf in zijn selectie iets meer moeten puzzelen. Een vaste basiself had hij de afgelopen week niet, maar het AD denkt te weten dat Marco Reus, Thorgan Hazard en Donyell Malen het gemis van doelpuntenmaker Erling Haaland voorin moeten gaan opvangen. Daarnaast voert Rose nog één andere wijziging door ten opzichte van de eerdere ontmoeting met Ajax: de geblesseerde linksback Nico Schultz wordt vervangen door Marin Pongracic. 

Vermoedelijke opstelling Borussia Dortmund: Kobel; Meunier, Akanji, Hummels, Pongracic; Bellingham, Witsel, Brandt; Reus, Hazard, Malen

Vermoedelijke opstelling Ajax: Pasveer; Mazraoui, Timber, Martínez, Blind; Álvarez, Berghuis, Gravenberch; Antony, Haller, Tadic

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen