Bosz waarschuwt Ajax voor 'heel andere ervaring' in Dortmund

3 november 2021, 08:14   Bijgewerkt: 3 november 2021, 08:32

Peter Bosz was trainer van zowel Ajax als Borussia Dortmund en kijkt dus met extra belangstelling naar de Champions League-confrontatie tussen die twee clubs van woensdagavond. In de eerste ontmoeting genoot hij van de Amsterdammers, al weet hij dat ze in Duitsland iets anders kunnen verwachten.

"Ik vond Dortmund slecht, maar dat kwam misschien ook omdat Ajax goed was", blikte Bosz in gesprek met de NOS terug op het eerdere duel, dat in een klinkende 4-0 zege voor Ajax eindigde. "Ik vind dat je de credits aan Ajax moet geven, want je moet het maar doen tegen de nummer twee van Duitsland. Zo goed spelen en dat negentig minuten volhouden. Sterker nog: op het einde nog het verschil kunnen maken. Dat is knap."

Of dat in het Signal Iduna Park ook gaat lukken, is maar de vraag. "Er kunnen 81.000 mensen in dat stadion, en die zijn er ook iedere wedstrijd", weet Bosz. "Dat zal tegen Ajax niet anders zijn. Dat is een bak aan lawaai. Daar gaan de spelers van Dortmund beter van spelen en zijn tegenstanders en ook de scheidsrechter vaak door geïntimideerd. Dat gaat een heel andere wedstrijd worden en een heel andere ervaring voor de spelers."

"Ik ga weer met plezier naar die wedstrijd kijken en hoop natuurlijk dat Ajax het goed doet", sloot Bosz af. De wedstrijd in Dortmund begint vanavond (woensdag) om 21:00 uur. Bij winst zijn de Amsterdammers zeker van overwintering in de Champions League. 

Lees ook: Duidelijke waarschuwing voor Ajax: "Niet in meegaan"

Lees ook: Ten Hag zet Ajax op scherp: "Dortmund is nog steeds favoriet"

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen