'Newcastle kan verder zoeken: Emery niet overtuigd'

3 november 2021, 08:40   Bijgewerkt: 3 november 2021, 08:52

Newcastle United moet verder kijken in de zoektocht naar een nieuwe trainer. Dinsdag meldde The Times nog dat de club nagenoeg rond was met Villarreal-coach Unai Emery, maar dat verhaal werd een dag later weerlegd door de Spaanse sportjournalist Guillem Balague.

Het klopte dat Newcastle concrete interesse had in Emery, maar de trainer besloot zelf om toch Villarreal trouw te blijven. Zijn voornaamste reden daarvoor was dat het ontbrak aan een duidelijke visie bij de sinds kort steenrijke club. Hij kreeg advies van de mensen om hem heen, die het vreemd vonden dat de nu clubloze Eddie Howe als andere belangrijke kandidaat genoemd. Het feit dat de voormalig Bournemouth-trainer en Emery als trainers zeer van elkaar verschillen, deed de Spanjaard twijfelen over de plannen van de club.

Lees ook: 'Newcastle United gaat met Unai Emery nieuw tijdperk in'

"Het ontbrak aan een duidelijke visie", stelde Balague in gesprek met de BBC. Hij vertelde bovendien dat de club Emery - die dinsdagavond met Villarreal nog een belangrijke Champions League-wedstrijd voor de boeg had tegen Young Boys (2-0 winst) - komend weekend al voor de groep wilde hebben. "Als je hem echt wil, waarom moet het dan zo gehaast en waarom brengt de club al naar buiten dat het allemaal zo goed als rond is? Ik zie het dit seizoen niet meer gebeuren. Misschien volgend seizoen, als de plannen van de club beter uitgewerkt zijn."

Al snel na de Saoedische overname van Newcastle United werd besloten dat toenmalig trainer Steve Bruce plaats moest maken voor een grotere naam. Die zoektocht verloopt nog moeizaam. Naar verluidt zouden naast Emery ook Brendan Rodgers, Zinédine Zidane en de kersverse Tottenham Hotspur-coach Antonio Conte de club hebben afgewezen. Dat gold [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/392441/groot-nieuws-uit-engeland-ten-hag-ziet-newcastle-niet-zitten/,_blank,volgens Daily Star] ook voor Ajax-trainer Erik ten Hag.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen