Domper voor Chong: verhuur ten einde door zware blessure

3 november 2021, 13:16   Bijgewerkt: 3 november 2021, 13:30

Tahith Chong heeft zijn verhuurperiode bij Birmingham City vroegtijdig moeten beëindigen. Een zware liesblessure gooide roet in het eten voor de 21-jarige Nederlandse spits, die voor zijn revalidatie is teruggekeerd naar zijn werkgever Manchester United

Dat bevestigde laatstgenoemde club woensdagmiddag op de eigen website. Daar werd verteld dat Chong een succesvolle operatie achter de rug heeft en dat zijn revalidatie, waarvoor hij dus terugkeert naar Manchester, vier tot vijf maanden zal duren.

Zo moet Chong Birmingham City vroegtijdig achter zich laten. "Het is een groot verlies voor ons", stelde Lee Bowyer, trainer van die club. "Hij is een geweldige speler voor ons, dus dit valt ons zwaar. Maar het belangrijkste is dat Chong goed herstelt. Hier was hij geweldig en we gaan hem missen."

Chong speelde in de jeugdopleiding van Feyenoord, maar werd daar op zestienjarige leeftijd weggeplukt door United. De Premier League-club verhuurde hem aan achtereenvolgens Werder Bremen, Club Brugge en nu dus Birmingham City, waar Chong dit seizoen dertien duels in de Championship speelde. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen