Newcastle hoort 'nee' Emery: "Villarreal is mijn thuis"

3 november 2021, 19:53

Newcastle United hoeft niet meer te rekenen op Unai Emery als nieuwe hoofdtrainer. Op de officiële kanalen van zijn werkgever Villarreal kwam de coach met een statement waarin hij stelde trouw te blijven aan die club. Een dag eerder werd in de Engelse media nog beweerd dat de deal tussen Newcastle en Emery al nagenoeg rond was.

Onder meer The Times wist dinsdag zeker dat Emery de man was die het sinds kort steenrijke Newcastle United zou gaan leiden. Dat bleek voorbarig, zo stelde de Spaanse sportjournalist Guillem Balague de ochtend daarop al [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/392773/newcastle-kan-verder-zoeken-emery-niet-overtuigd/,_blank,tegenover de BBC]. Een inderdaad: later op de dag verklaarde Emery ook zelf dat hij bij Villarreal zal blijven.

Daarbij gaf de Spanjaard aan dat er ondanks de geruchten uit Engeland intern binnen zijn club altijd duidelijkheid is geweest. "Villarreal is mijn thuis en ik ben honderd procent betrokken. Ik ben dankbaar voor de interesse van een geweldige club, maar ik ben nog dankbaarder om hier te zijn. Daarom heb ik Fernando Roig (de eigenaar van Villarreal, red.) laten weten dat ik deel wil blijven uitmaken van dit project."

En dus moet Newcastle verder zoeken naar een opvolger van de kort na de overname ontslagen trainer Steve Bruce. Namen als Brendan Rodgers, Zinédine Zidane, Antonio Conte en ook Erik ten Hag passeerden eerder al de revue, maar een concrete kandidaat is nog altijd niet gevonden. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen