Kritiek op speelstijl trefzekere Ziyech: "Hij wil de trainer pleasen"

3 november 2021, 17:00

Hakim Ziyech was dinsdagavond belangrijk voor Chelsea, dat in de Champions League met 0-1 won bij Malmö FF. De aanvaller was verantwoordelijk voor de enige treffer, maar analist Marciano Vink genoot niet bepaald van de Marokkaans international. Hij ziet hem liever in een andere rol.

"Ziyech moet bij Chelsea erg diep staan, maar dat is niet de positie waar hij moet zijn", aldus Vink bij ESPN. "Hij moet de regisseur zijn die passes geeft. Nu is hij vaak het eindstation en dat doet hij alleen maar zodat hij speelt. Dat is niet de Ziyech die wij van Ajax kennen. Hij was altijd degene die iedere bal wilde hebben en de pass verstuurde. Ik vind dat vreemd om te zien."

Volgens Vink speelt Ziyech vooral linksbuiten omdat manager Thomas Tuchel dat van hem verlangt. "Hij doet geen dingen meer om zichzelf te pleasen, maar wel om de trainer te pleasen. Het was wel fijn om hem weer eens te zien spelen. Hij was overal, nam de hoekschoppen en was betrokken bij vrijwel alle gevaarlijke momenten van Chelsea. Daarnaast stond hij op het juiste moment voor het doel om te scoren."

Ziyech komt dit seizoen onder Tuchel weinig aan spelen toe. Zijn treffer tegen Malmö was pas zijn tweede treffer van het seizoen, nadat hij eerder het net vond in de UEFA Super Cup tegen Villarreal. De teller wat wedstrijden in de Premier League betreft staat pas op vier. Wellicht volgt zaterdag een nieuwe kans als Burnley op bezoek komt op Stamford Bridge.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen