Real boekt belangrijke zege, Milan in problemen door remise

3 november 2021, 20:40

Real Madrid heeft woensdagavond drie belangrijke punten gepakt in groep D van de Champions League. De ploeg van Carlo Ancelotti was in eigen stadion met 2-1 te sterk voor Sjachtar Donetsk. In groep B hielden AC Milan en FC Porto elkaar in evenwicht.

Real Madrid - Sjachtar Donetsk 2-1

De Madrilenen lieten zich eerder deze groepsfase in eigen stadion nog verrassen door FC Sheriff, maar trapten tegen Sjachtar niet in de val. De 1-0 van Karim Benzema viel al na veertien minuten spelen en dat was een bijzondere treffer. Het was namelijk de 1000e treffer van Real in de Europacup I / Champions League. Na de jubileumtreffer zakte de gastheer echter ver weg.

Daar profiteerden de bezoekers optimaal van door vlak voor rust via Fernando dos Santos Pedro op gelijke hoogte kwam. Dat bleek echter niet voldoende om voor een stunt te zorgen. Halverwege de tweede helft sloeg Benzema nogmaals toe. Door de driepunter staat Real na vier duels op negen punten, terwijl Sjachtar met slechts een puntje de hekkensluiter van groep D is.

AC Milan - FC Porto 1-1

De thuisploeg wist vooraf dat het moest winnen om overwintering realistisch te houden. Milan had de eerste drie groepswedstrijden immers verloren en begon ook slecht aan het treffen met Porto. De gasten uit Portugal kwamen al na zes minuten op voorsprong in San Siro. Luis Diaz stond helemaal vrij in de zestien en schoof de bal met rechts achter Ciprian Tatarusanu.

In de tweede helft knokte Milan, dat Zlatan Ibrahimovic pas in de slotfase liet invallen, zich terug in de wedstrijd. Een slechte vrije trap werd uiteindelijk door de ongelukkige Chancel Mbemba in zijn eigen doel getikt. In de slotfase werd een treffer van Ibrahimovic nog afgekeurd. Door het gelijkspel is Milan zo goed als klaar in de Champions League.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen