Sneijder stopt met trainerscursus door KNVB: ''Lastig werken zo"

3 november 2021, 21:23   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Begin van deze zomer maakte Wesley Sneijder bekend te zijn begonnen aan een trainerscursus bij de KNVB. De oud-international wilde graag zijn trainerspapieren halen om invulling te geven aan zijn trainersambities, maar daar is inmiddels een einde aan gekomen. Sneijder heeft zijn cursus stopgezet, doordat hij er niet uitkwam met de KNVB.

Als analist vertelt Sneijder bij RTL7 dat hij gestopt is met de opleiding. "Ik kwam maar niet op één lijn met de KNVB en dat is jammer. Mijn wens was dat ik een stukje maatwerk zou krijgen, dus wat meer begeleiding richting het managen van een team, maar dat paste niet in het beeld van de KNVB en dan wordt het erg lastig werken."

Zo kan Sneijder zich voorlopig weer op andere zaken focussen. "Helaas hebben we voor nu afscheid van elkaar genomen. Ik begrijp dat ik iets moet leren, want ik ben nog geen trainer. Maar er wordt gesuggereerd dat wij als ex-voetballers geen ervaring hebben. Dat is natuurlijk onzin. Ik heb veel trainers gehad en daar heb ik heel veel ervaring uit gehaald."

Lees ook: Sneijder begonnen aan trainerscursus: "Duidelijke keuze gemaakt"

In juni was hij nog zeer te spreken over de cursus. In de liveshow van Voetbal International zei hij: "Het was voorheen veel theorie en minder praktijk. Dat is nu wel omgedraaid. Ik ben niet iemand die graag in de schoolbanken zit. Dat heb ik ze ook verteld, maar dat is ook niet nodig. We doen veel meer op veld." Voorlopig is dat boek dus gesloten.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen