Makkelie fluit zich scheel bij overwinterend Liverpool tegen Atléti

3 november 2021, 23:44

Danny Makkelie heeft woensdagavond zeker geen makkelijke wedstrijd gehad met Liverpool tegen Atlético Madrid. Met diverse gele kaarten, doelpunten, afgekeurde doelpunten, VAR-momenten en een rode kaart maakte de fluit van de Nederlandse arbiter overuren. Uiteindelijk wist Liverpool deze Champions League-kraker winnend af te sluiten (2-0), waardoor het zeker is van overwintering in de Champions League. 

In een poule met AC Milan en FC Porto waren Liverpool en Atlético Madrid vooraf de grote favorieten, maar Liverpool wist daar duidelijk beter mee om te gaan dan Atlético. Liverpool won alles in de Champions League, terwijl de Spanjaarden slechts één overwinning boekten. Met Virgil van Dijk in de basis wilde de thuisploeg de perfecte score behouden, terwijl de uitgejouwde Luis Suarez tegen zijn oude ploeg aan de aftrap verscheen.

In de eerste twintig minuten werd het verschil op papier ook al duidelijk zichtbaar in de praktijk. Na een afgemeten voorzet van Trent-Alexander Arnold kon Diogo Jota na de stuit de 1-0 binnenwerken. Enkele minuten later wilde de rechtsback het zelf eens proberen, maar de doorgelopen Sadio Mané liep daar tegenaan en verdubbelde zo de score.

Makkelie moest in het eerste uur al zes kaarten uitdelen, waaronder een rode kaart voor Felipe tien minuten voor rust. Terwijl de bal al lang en breed weg was, trapte de Braziliaan na, wat al de vijfde rode kaart van dit seizoen voor Atlético Madrid betekent. Verdergaand met tien man leek het na rust de genadeklap te krijgen door de 3-0 van Diogo Jota, maar na ingrijpen van de VAR (buitenspel) moest Makkelie zijn beslissing herzien.

Dat deed hij enkele minuten later nogmaals, toen Suarez de aansluitingtreffer maakte vanuit buitenspelpositie. Een tiental wissels en nog een kaart hielden Makkelie nog aardig aan de bak, maar zijn scoreboekje hoefde hij niet meer uit zijn zak te halen. Door de overwinning is Liverpool zeker van overwintering in de CL, terwijl Atlético nog flink aan de bak moet tegen AC Milan en FC Porto om dat te bewerkstelligen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen