Ajax op rapport: één absolute uitblinker, twee onvoldoendes

4 november 2021, 00:01

Ajax heeft zich woensdagavond verzekerd van overwintering in de Champions League. Anders dan de uitslag doet vermoeden, ging dat verre van soepel. Uiteindelijk won het met 1-3 van het tiental van Borussia Dortmund, waardoor ook de groepswinst haast zeker is. Ondanks de hosanna, zijn echter lang niet alle rapportcijfers even hoog uitgevallen.

Remko Pasveer - 7

De doelman van Ajax verkeert in uitstekende vorm en liet dat ook in Dortmund zien. In de eerste helft was Pasveer goed voor enkele fraaie reddingen, al was hij niet in staat om de strafschop van Marco Reus te keren. Na de thee kreeg de goalie amper iets te doen.

Noussair Mazraoui - 6

In aanvallend opzicht liet de international van Marokko zich geregeld zien, maar op de eigen helft was er een negatieve hoofdrol. De rechtsback tikte tegenstander Jude Bellingham licht aan en veroorzaakte daarmee een strafschop. Zo kon Dortmund met tien man toch op 1-0 komen.

Jurriën Timber - 6.5

De centrumverdediger kwam amper in de problemen en speelde een prima wedstrijd in het Signal Iduna Park. Tegen tien man kwam de jeugdige international niet of nauwelijks in de problemen en zag hij voornamelijk zijn ploeggenoten voorin aan de bal.

Lisandro Martínez - 5.5

Waar de Argentijn normaal gesproken altijd erg degelijk is, was zijn spel vandaag erg slordig. Gelukkig voor Ajax had dat in de eerste helft geen gevolgen en kon de linkspoot veel herstellen. Ook Pasveer greep een paar keer goed in.

Daley Blind - 5.5

Blind werd twee weken geleden nog uitgeroepen tot Man of the Match, maar zal dit keer niet in aanmerking komen voor die prijs. De linksback speelde een zwakke wedstrijd en was niet in goede doen. Dat kan een keer gebeuren. Hopelijk kan de international zich snel herpakken.

Ryan Gravenberch - 5 

Moet zich langzaamaan gaan afvragen of hij nog wel stappen zet in de juiste richting. Er bestaat geen twijfel over zijn kwaliteiten, maar de laatste weken is zijn topvorm ver te zoeken. Vooral in zijn afronding schiet Gravenberch flink tekort.

Steven Berghuis - 5.5

Kon niet zijn stempel drukken zoals hij dat de afgelopen belangrijke wedstrijden voor Ajax steeds deed. Net voor rust kreeg hij dé kans om zijn ploeg over het dode punt te helpen, maar dat liet hij na. Ruim twintig minuten voor tijd was het dan ook tijd voor een verse kracht.

Edson Álvarez – 5

Speelde niet groots, maar had verdedigend wel enkele aardige onderscheppingen. De grote smet op zijn wedstrijd was de domme gele kaart, die hem een schorsing oplevert. Door zijn gebrek aan controle mist hij nu het duel met Besiktas.

Dusan Tadic - 6.5

Wellicht niet zo briljant als we hem kennen, maar haalde vanavond zeker zijn basisniveau. Van Tadic gaat altijd dreiging uit en door slim te speculeren was hij uiteindelijk ook weer verantwoordelijk voor de bevrijdende treffer.

Sébastien Haller - 6.5

Op Haller staat deze editie van de Champions League absoluut geen maat. Inmiddels weet heel de wereld dat hij een hele onzichtbare wedstrijd kan spelen, maar wel een doelpunt kan maken. Door een goede loopactie en een dito kopbal was hij wederom zeer belangrijk.

Antony - 8

Was bij alle treffers weer zijn gewicht in goud waard. Met zijn theater smeerde hij collega Mats Hummels een rode prent aan, wat een smet was op zijn optreden. Verder kwam de goal van Tadic uit zijn voorzet en gaf hij de assists bij de tweede en derde treffer. 

Invallers

Davy Klaassen - 7

Toonde met zijn invalbeurt aan dat hij ook als controleur van toegevoegde waarde kan zijn in het aanvalsspel. Zijn kenmerkende diepgang, loopacties en zijn scorend vermogen hielpen dit Ajax verder, waardoor hij terug kan kijken op een prima invalbeurt.

Mohammed Kudus - 5.5

Was wat zoekende kort na zijn invalbeurt. Van hem werd verwacht dat hij de opening naar de gelijkmaker zou vinden. Die gelijkmaker viel al snel, maar de rol die Kudus speelde bij het slotoffensief bleef echter erg beperkt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen