Ten Hag blijft kritisch op Ajax: "Dat moet als je ver wil komen"

3 november 2021, 23:50

Erik ten Hag is blij dat zijn Ajax na vier wedstrijden al zeker is van overwintering in de Champions League. Toch zag de oefenmeester zijn ploeg een matige wedstrijd spelen op bezoek bij Borussia Dortmund (1-3 zege). Ten Hag hoopt dat zijn team daar kritisch naar zal kijken.

"Ik zal die eerste helft niet vergeten, daar kunnen we lessen uit trekken", vertelde Ten Hag na afloop voor de camera van RTL7. "Als je ver wil komen, dan moet je kritisch zijn. In de eerste helft maakten we grote fouten en lieten we onze tegenstander in de kracht komen. We waren ongeduldig, leden veel balverlies en liepen verdedigend vooral achteruit."

In Dortmund waren vooral een rode kaart en strafschop cruciaal. "Mats Hummels neemt het risico en ik kan me voorstellen dat hij teleurgesteld is. Dat was ik ook bij de penalty. Het waren ongelukkige momenten, soms zit het dan mee. Dat hebben we in beide gevallen te accepteren. De penalty vond ik zwaar gestraft en zo denk ik ook over de rode kaart."

Door de overwinning is Ajax na vier wedstrijden al zeker van de volgende ronde van de Champions League. Er wachten nog wel wedstrijden tegen Besiktas en Sporting CP. "Het zegt dat we goed bezig zijn en dat we goed voetbal hebben laten zien. Maar ook dat we slecht kunnen spelen en ons toch op karakter terug kunnen knokken. Daar kunnen we mee verder", sloot Ten Hag af.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen