Hummels over 'onsportieve' Antony: "Nog geen goede sportman"

4 november 2021, 08:42

Mats Hummels heeft geen goed woord over voor de arbitrage die hem woensdag de rode kaart bezorgde in het Champions League-duel tussen Borussia Dortmund en Ajax (1-3).

De ervaren verdediger zag tot zijn eigen verbazing hoe hij na een half uur het veld moest verlaten door een in de ogen van scheidsrechter Michael Oliver onbesuisdee tackle op Ajax-aanvaller Antony. De rode kaart maakte het karwei voor Dortmund – dat in Amsterdam al met 4-0 had verloren – loodzwaar.

Bij het Duitse DAZN geeft Hummels aan dat ook Antony verrast was door de rode kaart. "Hij heeft zelf gezegd dat hij het geen rood vond", vertelt de 32-jarige verdediger, die die uitspraak van Antony wel kon waarderen. In tegenstelling tot de theatrale manier waarop de Braziliaan op de grond rolde na de tackle. "Hij is een goede speler, nu moet hij alleen nog een goede sportman worden. Hopelijk leert hij dat. Want daar wilde ik echt wel wat over zeggen: zijn toneelspel vond ik erg onsportief."

Lees ook: Ten Hag blijft kritisch op Ajax: "Dat moet ook als je ver wilt komen"

Oliver en de VAR zullen in ieder geval niet snel worden uitgenodigd op een feestje bij de familie Hummels. "Ik kan niet geloven dat hij bij zijn beslissing bleef toen hij de beelden terugzag. Hij heeft met zijn besluit een enorme stempel op de wedstrijd gezet. Ik heb de beelden in de eerste helft nog teruggezien nadat ik van het veld was gestuurd. Het is me een raadsel waarom een scheidsrechter op Champions League-niveau hier een rode kaart voor besluit te geven."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen