Wijndal weet wat AZ te doen staat tegen Cluj: "Willen alles winnen"

4 november 2021, 09:48

AZ kan donderdagavond goede zaken doen in de Conference League. Bij winst op het Roemeense CFR Cluj kunnen de Alkmaarders zich – mits Randers wint van Jablonec – al plaatsen voor de volgende ronde. Linksachter en aanvoerder Owen Wijndal weet wat AZ te doen staat.

"Het is de bedoeling dat we eerste worden en alles winnen", citeert de clubwebsite de Oranje-international, die met de Noord-Hollanders in gesprek is om zijn contract te verlengen. Twee weken geleden won AZ al van Cluj, maar dan op vreemde bodem. "We begonnen goed in Roemenië. Dat zakte een beetje weg en daardoor riepen we het over onszelf af, dat we onnodig kansen tegen kregen. Het is heel belangrijk dat je dat soort wedstrijden ook wint."

Ook trainer Pascal Jansen benadrukt hoe belangrijk het treffen met de Roemenen is. "Cluj vecht voor zijn laatste kans. Ze staan er niet best voor in de poule, maar het is wel een heel taaie tegenstander. We spelen tegen de nummer één van Roemenië, die competitie is fysiek en hard. Ook de gemiddelde leeftijd van die ploeg ligt hoger. Deze wedstrijd is voor ons dus uitermate interessant om te spelen. Ik verwacht dat zij er alles aan gaan doen om het ons onmogelijk te maken."

Lees ook: AZ en Feyenoord kunnen zich al verzekeren van overwintering

AZ is momenteel koploper in Groep D van de Conference League. Bij een overwinning zetten de Alkmaarders een belangrijke stap naar Europese overwintering. De nummer één in de poule stoot direct door naar de achtste finales, de nummer twee treft een nummer drie uit de Europa League in een tussenronde. Wijndal: "Bij een overwinning op Cluj zijn we nog niet helemaal zeker dat we doorgaan. Toch is het de bedoeling dat we eerste worden en alles winnen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen