Schmidt dubt over opstelling PSV in Monaco: "Nog niet over uit"

4 november 2021 – PSV staat donderdagavond een flinke klus te wachten. Alleen bij een zege op AS Monaco heeft de ploeg van trainer Roger Schmidt overwintering in de Europa League nog in eigen hand. Twee weken geleden verloren de Eindhovenaren in eigen huis nog van de Monegasken, mede door een doelpunt van oud-AZ'er Myron Boadu.

Schmidt dubt over opstelling PSV in Monaco: "Nog niet over uit"

"We spelen morgen een grote en heel belangrijke wedstrijd", citeert de clubwebsite van PSV Schmidt. "In de groep staan we onder druk en we willen juist overwintering in dit toernooi in eigen hand houden. Winst is daarvoor noodzakelijk, al kan er ook bij een gelijkspel nog alles gebeuren."

PSV is ook tegen AS Monaco gehavend. Cody Gakpo, Noni Madueke, Mario Götze, Davy Pröpper en Ryan Thomas zijn niet meegegaan richting Monaco. En dat is zuur voor Schmidt. "We missen vijf spelers en het zijn niet de minsten. Ze hebben allemaal al laten zien hoe belangrijk ze voor PSV zijn. Afgelopen zaterdag hebben we laten zien dat we ook zonder hen in staat zijn doelpunten te maken. De aanvallers hebben afgelopen zaterdag zelfvertrouwen gekregen en zijn gebrand om dat te laten zien."

Lees ook: AZ en Feyenoord kunnen zich al verzekeren van Europese overwintering

In welke opstelling PSV de degens kruist met AS Monaco, houdt Schmidt nog in het ongewisse. "We hebben een aantal mogelijkheden om te variëren. Ik ben er nog niet helemaal uit wat de beste aanpak is voor morgen, maar ik verzeker iedereen dat we gemotiveerd zijn om alles te geven. In de eerste wedstrijd tegen Monaco misten we het geluk en daardoor behaalden we geen goed resultaat. Aan ons de taak om morgen opnieuw goed voetbal te laten zien en dat te koppelen aan resultaat."

PSV

gerelateerd