Dortmund-coach Rose vindt rode kaart keerpunt: "Gaven niks weg"

4 november 2021, 10:35   Bijgewerkt: 4 november 2021, 10:41

Borussia Dortmund-trainer Marco Rose noemt de rode kaart die zijn verdediger Mats Hummels kreeg 'het breekpunt' in het Champions League-duel met Ajax.

Volgens de van Borussia Mönchengladbach overgekomen oefenmeester begon zijn ploeg goed aan de wedstrijd en had het weinig te duchten van Ajax. "We speelden een goede eerste 25 minuten en kregen ook een aantal goede kansen. We lieten Ajax niet zo gemakkelijk in de wedstrijd komen. In die fase gaven we ook weinig ruimte weg", vertelde Rose op de persconferentie na afloop van het door zijn ploeg met 1-3 verloren duel.

Na de rode kaart van Hummels veranderde dat spelbeeld. Een op het oog niet al te heftige tackle op Antony kwam de oud-verdediger van Bayern München duur te staan. Ook de VAR greep niet in. "Die rode kaart was er natuurlijk geen", is Rose helder. "Je weet dat het daarna zwaar wordt."

Rose vindt het vooral een slechte zaak dat de VAR de rode kaart niet terugdraaide. "Als ze de beelden niet terug hadden mogen kijken, had ik er meer begrip voor kunnen opbrengen. Maar als je de kans hebt om zaken te corrigeren en nog eens iets te bekijken en je kunt zien dat dit absoluut geen rode kaart was… ik vind het nog maar moeilijk te volgen."

Lees ook: Hummels over 'onsportieve' Antony: "Nog geen goede sportman"

Dortmund moet door opnieuw een nederlaag tegen Ajax in de resterende twee duels ngo flink aan de bak om CL-overwintering veilig te stellen. Sporting Portugal heeft namelijk net als Dortmund zes punten. Rose: "Ik kan mijn team niets verwijten. Ook aan het begin van de tweede helft kreeg Ajax weinig kansen. Daarna speelden ze het echter uit en zag je hun kwaliteiten."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen