Amerikanen nemen ADO Den Haag over: club lijkt definitief gered

4 november 2021, 12:19

Het voortbestaan van ADO Den Haag lijkt niet langer in gevaar. Het Algemeen Dagblad meldt donderdag dat de club in de Amerikaanse investeringsmaatschappij Bolt Football Holdings de zo gewenste nieuwe eigenaar heeft gevonden. Volgens de krant heeft de clubleiding donderdagochtend het akkoord gecommuniceerd naar belanghebbenden binnen ADO Den Haag.

Wanneer het papierwerk wordt goedgekeurd door de licentiecommissie van de KNVB, is de club definitief gered van de ondergang. Vorige week al werden diverse gesprekken gevoerd met Bolt Football Holdings, dat ook de aandelen in handen heeft van het Belgische Waasland Beveren en Estoril uit Portugal.

Het is nog onbekend welk bedrag Bolt Football Holdings heeft uitgebracht om ADO Den Haag in handen te krijgen. Wel zou het genoeg zijn om de schulden af te kunnen lossen en aan een gezonde toekomst te bouwen, zo meldt de krant. Het Cars Jeans Stadion blijft in handen van de gemeente.

Lees ook: Slecht nieuws ADO: Amerikaanse overname op losse schroeven

Ook City Football Group had wel oren na een overname van de club uit de Hofstad. Er is volgens het AD echter gekozen voor de Amerikaanse investeringsmaatschappij, omdat deze zich gaat 'focussen op de potentie van de club zelf.'

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen