'Koeman gaat niet akkoord met lagere ontslagvergoeding Barça'

4 november 2021, 15:28

Ronald Koeman is vooralsnog niet van plan om zijn oud-werkgever FC Barcelona tegemoet te komen. De Nederlander eist volledig te worden gecompenseerd na zijn ontslag in Camp Nou, maar journalist Gerard Romero laat nu weten dat Koeman nóg een eis in petto heeft.

Een 1-0 nederlaag bij Rayo Vallecano werd de Nederlandse oefenmeester onlangs fataal. Hoewel de afwikkeling van het contract met Koeman volgens voorzitter Joan Laporta 'goed' verloopt, laten geruchten andere dingen geloven. Zo zou er een enorm gat zijn tussen de wensen van FC Barcelona en die van Koeman.

FC Barcelona heeft namelijk aangegeven dat Koeman een ontslagvergoeding van 7,5 miljoen euro kan krijgen. De club zal dat bedrag in twee termijnen aan de oud-bondscoach van Oranje overmaken. Koeman ziet deze constructie volgens Romero echter niet zitten. Koeman zou namelijk willen dat Barcelona zich aan de vastgestelde som van twaalf miljoen euro houdt. Bovendien eist de oefenmeester dat hij de clubleiding de bonus van vorig seizoen óók overmaakt.

Lees ook: 'Koeman krijgt astronomisch bedrag mee na ontslag bij Barcelona'

Een eis waarvan nog maar de vraag is of FC Barcelona daaraan kan voldoen, gezien de financieel povere situatie in Camp Nou. FC Barcelona hoopt dat Koeman zijn droomclub alsnog tegemoet wil komen en akkoord gaat met een lagere ontslagsom. Ondertussen wordt Xavi Hernandez klaargestoomd om de nieuwe trainer van de topclub te worden. In januari moet het clubicoon meteen een aantal nieuwe spelers kunnen aantrekken, mede daardoor zou een lagere ontslagvergoeding voor Koeman de club goed uitkomen.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen