Quinten Timber vindt broer Jurriën beste speler van de Eredivisie

4 november 2021, 16:05   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Waar Jurriën Timber vorig jaar doorbrak bij Ajax, volgt tweelingbroer Quinten zijn voorbeeld dit seizoen bij FC Utrecht. In het ESPN-programma Mirror Talk sprak hij over zijn eerste maanden in de Eredivisie én over de kwaliteiten van zijn broer.

"Zo wil ik het niet noemen", antwoordde Timber op de openingsvraag hoe zijn eerste seizoen in 'de spotlights' hem bevalt. "Maar het bevalt best goed. Ik heb het naar mijn zin bij Utrecht en ben goed begonnen." Dat de aandacht voor hem als voetballer is toegenomen, kon hij echter moeilijk ontkennen. "Elke wedstrijd komt op tv en wordt geanalyseerd. Er komt wel meer druk bij kijken, maar dat vind ik best leuk."

Ook zelf is Timber bezig met zijn spel. "Ik ben best goed begonnen, maar ik ben ook best kritisch naar mezelf. Ik weet dat ik veel beter kan en meer kan laten zien." Toch was hij al goed voor enkele sterke optredens, onder meer het gewonnen duel tegen het Ajax van broer Jurriën, waar Quinten de winnende assist leverde. "Dat maakte het nog extra mooi. Ik had zelfs nog kunnen scoren. Die had er eigenlijk in gemoeten, maar het was een mooie dag voor mij."

Na de vraag of Timber zijn broer bij Ajax de beste speler van de Eredivisie vond, viel een lange stilte, waarna hij uiteindelijk antwoordde: "Ja, ik vind mijn broer wel de beste. Ik denk dat hij de laatste jaren heeft geleerd om constanter te worden, elke wedstrijd weer. Hij is zo betrouwbaar. Dat is heel belangrijk als verdediger. Voor mij is hij gewoon de beste, maar misschien moet je het ook niet aan mij vragen", besloot hij lachend.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen