Opstelling PSV bekend: opnieuw verrassende wijzigingen Schmidt

4 november 2021 – Roger Schmidt heeft zijn basiself voor de belangrijke Europa League-wedstrijd tegen AS Monaco bekendgemaakt. Daarin enkele verrassingen, zoals met name de basisplaats van Erick Gutiérrez. Ook zal Phillipp Mwene in Monaco een aangepaste rol gaan vervullen. 

Opstelling PSV bekend: opnieuw verrassende wijzigingen Schmidt


Schmidt verklaarde namelijk dat hij rechtsback Mwene vandaag als een van zijn vier meest aanvallende spelers wil gebruiken. Het betekent dat Jordan Teze de rechtsback is en André Ramalho, Olivier Boscagli en Philipp Max de andere twee verdedigers. Daarvoor staat naast Ibrahim Sangaré vandaag dus ook Gutiérrez in een controlerende rol op het middenveld. 

De basisplaats van Gutiérrez is overigens een zeer opmerkelijk. De Mexicaanse middenvelder speelde dit seizoen pas vier wedstrijden, waarvan nog geen enkele als basisspeler. Uitgerekend in het duel tegen Monaco, waar drie punten voor PSV heel belangrijk zijn om zicht te houden op overwintering, staat hij dus wél aan de aftrap.

De drie aanvallend ingestelde spelers zijn dezelfde als tegen FC Twente: Yorbe Vertessen, Carlos Vinícius en Eran Zahavi. Uiteraard heeft dat deels te maken met de blessures van Cody Gakpo en Noni Madueke en de ziekte van Mario Götze, maar ook Armindo Bruma en de herstelde Ritsu Doan worden op de bank gehouden. 

Opstelling PSV: Drommel; Mwene, Teze, Ramalho, Boscagli, Max; Sangaré, Gutiérrez, Vertessen; Zahavi, Vinícius

PSV

gerelateerd