Schmidt verklaart opvallende rol Mwene en ontbreken Van Ginkel

4 november 2021 – De opstelling van PSV voor het Europa League-duel tegen AS Monaco is een verrassende. Roger Schmidt leek namelijk voor vijf verdedigers te kiezen, al had hij zelf een andere invulling in gedachten. Dat heeft te maken met een bijzondere rol voor Phillipp Mwene.

Schmidt verklaart opvallende rol Mwene en ontbreken Van Ginkel

Op de clubkanalen van PSV verklaarde Schmidt namelijk wel in zijn gebruikelijke 4-2-2-2-formatie te gaan starten, maar met Mwene als een van zijn voorste vier. "Voor ons is het een optie om hem op die positie te zetten. Mwene is een aanvallend ingestelde vleugelverdediger en zou ook op een positie hoger op het veld kunnen spelen."

Waarom Schmidt die keuze maakt? "Hij is heel betrouwbaar in het drukzetten en het ondersteunen van zijn medespelers. Op links hebben zij (AS Monaco, red.) heel goede spelers, vooral de linksback (Caio Henrique, red.) is heel gevaarlijk. We beginnen met Mwene om de juiste balans in het team aan te brengen." 

Uiteraard zal ook de afwezigheid van spelers als Mario Götze, Cody Gakpo, Noni Madueke en Ryan Thomas invloed hebben gehad op de keuze van Schmidt, die ook over Marco van Ginkel niet kon beschikken. "Hij had wat problemen tegen Twente, last van stijve spieren. Hij is niet honderd procent fit. Daarom hebben we besloten niet met hem te beginnen, maar misschien kan hij later in de wedstrijd wel zijn inbreng hebben."

Lees ook: Opstelling PSV bekend: opnieuw verrassende wijzigingen Schmidt

PSV

gerelateerd