Feyenoord spreekt zich uit: "Die mensen zijn absurd bezig"

4 november 2021, 19:05

Het overgrote deel van de naar Berlijn meegereisde Feyenoord-supporters gedraagt zich keurig, maar toch hebben zich in de Duitse hoofdstad enkele incidenten voorgedaan. Ook de club zelf heeft daar inmiddels op gereageerd.

"Uiteraard keuren wij alle vormen van wangedrag af", begon een woordvoerder van Feyenoord in gesprek met RTV Rijnmond. De club reageerde daarmee op de arrestaties van de Feyenoorders die de confrontatie zochten met supporters van tegenstander Union Berlin, evenals het tweetal dat eerder graffiti spoot op de Berlijnse muur. 

"Wanneer je te gast bent in een stad, heb je je normaal te gedragen. Mensen die met bivakmutsen, boksbeugels of ander wapentuig naar Berlijn zijn gekomen, zijn natuurlijk absurd bezig. Hetzelfde geldt voor lieden die op een stuk van de Berlijnse muur graffiti hebben gespoten", aldus de woordvoerder, die daarbij niet van supporters wilde spreken: "Supporten betekent steunen en deze figuren helpen de club op geen enkele wijze, maar beschadigen Feyenoord juist."

De vraag hoe dergelijke incidenten bestreden kunnen worden, is echter een lastige. "Het vervelende is dat de club er aan de voorkant en ook vandaag van alles aan doet om mensen van dit volslagen idiote gedrag af te helpen, maar - zoals burgemeester Aboutaleb vandaag ook al aangaf - er helaas een groep mensen is die zich van niks of niemand nog wat lijkt aan te trekken."

Lees ook: Geduld Aboutaleb met Feyenoord-hooligans op: "Sympathie kwijt"

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen