PSV ziet ook Sociedad gelijkspelen; AZ profiteert optimaal

4 november 2021, 20:46   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

PSV en AZ hebben vanavond kunnen profiteren van de uitslagen van hun concurrenten. De Eindhovenaren pakten zelf een punt in Monaco, maar zagen concurrent Real Sociedad tegen hekkensluiter Sturm Graz hetzelfde doen. De Alkmaarders wonnen en staan door het gelijkspel tussen Randers FC en FK Jablonec met anderhalf been in de knock-outfase van de Conference League. 

Real Sociedad - Sturm Graz 1-1

Niet alleen het eigen resultaat was vanavond belangrijk voor PSV, ook concurrent Real Sociedad kwam in actie tegen hekkensluiter Sturm Graz. De koploper van La Liga presteert op nationale bodem uitstekend, maar zette in de Europa League minder goede resultaten neer. De Spanjaarden waren weliswaar nog ongeslagen, maar wisten alleen in de vorige wedstrijd tegen Sturm Graz, de zwakke broeder uit de groep, de drie punten mee te nemen. De andere twee wedstrijden eindigden in een gelijkspel.

Daar kwam nog bij dat het in het Oostenrijkse Graz niet gemakkelijk ging (een nipte 0-1) en dat gold donderdag ook voor de thuiswedstrijd. Waar Sociedad zelf twee grote kansen miste, was het voormalig NEC-speler Jakob Jantscher die namens de bezoekers de score wel wist te openen. Een achterstand bij rust dus, die in het tweede bedrijf wel binnen tien minuten kon worden rechtgetrokken. Opnieuw was het een speler met een verleden in de Eredivisie - oud-Groningen-spits Alexander Sørloth - die scoorde, dit keer namens Sociedad: 1-1.

Dat zou ook de voor Sociedad teleurstellende eindstand blijken in San Sebastian. Voor PSV was dat goed nieuws; ondanks het gelijkspel op bezoek bij AS Monaco zijn de Spanjaarden niet verder uitgelopen. Het verschil is nog altijd één punt als PSV in de volgende ronde Sturm Graz ontvangt, terwijl Sociedad op bezoek gaat bij Monaco. In de laatste speelronde zijn de Eindhovenaren te gast in San Sebastian.

Lees ook: PSV mag blijven hopen op knock-outfase ondanks gelijkspel

Randers FC - FK Jablonec 2-2

AZ heeft met de 2-0 zege op CFR Cluj een enorme slag geslagen in groep D. Achtervolgers FK Jablonec en Randers FC hadden allebei een overwinning nodig om in het spoor te blijven van de Alkmaarders, maar speelden in een onderling duel met 2-2 gelijk. Pas in de tweede helft kwam de wedstrijd in Denemarken los, toen de thuisploeg twee keer kort achter elkaar toesloeg. Al in de eerste minuut na rust opende Vito Hammershoy-Mistrati de score, waarna een eigen doelpunt van Vojtech Kubista Randers op 2-0 zette.

De Denen slaagden er echter niet in het vol te houden. Invaller Tomas Cvancara stond tien minuten op het veld toen hij in de 73e minuut goed was voor de aansluitingstreffer, waarna tien minuten later ook de gelijkmaker zou volgen via Milos Kratochvil. In de extra tijd vielen er geen doelpunten meer, maar wel aan beide kanten een rode kaart. Eerst werd Randers-aanvaller Stephen Odey van het veld gestuurd wegens een elleboogstoot, waarna aan de andere kant Kubista, de man die eerder dus al zijn eigen keeper passeerde, ook nog tegen zijn tweede gele kaart aanliep.

Het veranderde allemaal niets meer aan het eindresultaat. Randers en Jablonec deelden de punten en schoten daar allebei erg weinig mee op. De Tsjechen staan nu op vijf punten van AZ, voor Randers is dat zelfs zes. Daarmee kan de koppositie de Alkmaarders bijna niet meer ontgaan. 

Lees ook: Volgende ronde lonkt voor AZ na overwinning op Cluj

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen