Bosz nu al zeker van groepswinst, V/d Brom blijft in de race

4 november 2021, 20:51

Olympique Lyon heeft zich donderdagavond geplaatst voor de knock-outfase van de Europa League. Thuis tegen Sparta Praag won de ploeg van trainer Peter Bosz ook de vierde groepswedstrijd (3-0). Het KRC Genk van John van den Brom hield een punt over aan de ontmoeting met West Ham United (2-2).

Olympique Lyon - Sparta Praag (3-0)

In een waar spektakelstuk vielen twee weken geleden zeven doelpunten toen Lyon en Sparta Praag elkaar tegenkwamen (3-4). Zoveel goals vielen er vanavond niet, wel ging de ploeg van Bosz weer met de zege aan de haal. Islam Slimani groeide in het Groupama Stadium uit tot matchwinner, terwijl hij in de eerste helft oog in oog met doelman Florin Nita nog meters naast schoot.

Zijn fout maakte hij goed door na een uur de Roemeense doelman te omspelen en de bal in het lege doel te schieten. Twee minuten later verdubbelde de Algerijnse spits de marge door op aangeven van Maxence Caqueret raak te koppen. Vlak voor tijd maakte Karl Toko Ekambi de derde Lyon-treffer. Dankzij de 3-0 zege is Lyon na vier wedstrijden al zeker van de groepswinst en dus overwintering in de Europa League.

KRC Genk - West Ham United (2-2)

Met gemengde gevoelens zal Van den Brom terugkijken op het thuisduel met West Ham. Zijn ploeg kwam al na een paar minuten op 1-0 dankzij een doelpunt van Joseph Paintsil, maar gaf die voorsprong in de tweede helft uit handen. Saïd Benrahma scoorde in minuut 59 en 82 en leek de Engelse ploeg daarmee de zege te schenken. Vlak voor tijd verschalkte Tomas Soucek zijn eigen doelman, waardoor Genk toch nog een punt aan de ontmoeting overhield.

Genk had bij een zege natuurlijk veel betere zaken gedaan, maar blijft desondanks in de race voor de knock-outfase van de Europa League. Met vier punten uit vier wedstrijden staat de Belgische club nu tweede. Dinamo Zagreb en Rapid Wien, de concurrenten voor de tweede plek, komen later op de avond nog in actie.