Schmidt mist 'creativiteit' en geeft blessure-updates: "Heel pijnlijk"

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

4 november 2021 – PSV speelde donderdagavond in het toernooi om de Europa League doelpuntloos gelijk tegen AS Monaco. De trainer had gemengde gevoelens over de wedstrijd. De ploeg had de afgelopen tien wedstrijden geen enkele keer de nul gehouden. Dat lukte dus wel, maar er werd dus ook niet gescoord. 

Schmidt mist 'creativiteit' en geeft blessure-updates: "Heel pijnlijk"

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

"We misten een stukje creativiteit", zei Schmidt , die moest puzzelen voorafgaand aan het duel. Mario Götze, Noni Madueke en Cody Gakpo ontbraken allemaal waardoor vleugelverdediger Philipp Mwene zich moest laten zien als middenvelder. Daarnaast gaf de oefenmeester Érick Gutiérrez een basisplaats. Voor de trainer zelf was dat een logische beslissing, vertelde hij aan het Eindhovens Dagblad. "Hij verdiende het om te spelen, omdat hij dat op de trainingen heeft afgedwongen."

De blessures stapelden zich de afgelopen weken dus op, maar er was ook goed nieuws: Ritsu Doan maakte zijn rentree, al was de reden minder positief. Spits Carlos Vinícius moest tijdens het duel namelijk noodgedwongen naar de kant. "Hij had kramp en we moesten hem wisselen. Carlos komt nu in een situatie waarin hij veel speelt en dat is voor hem al even geleden", aldus Schmidt, die eerder in de wedstrijd de dreigende Yorbe Vertessen al zag uitvallen. "Hij had in de vorige wedstrijd al een klap op zijn ribben gehad en lichte klachten, maar kreeg er nu nog een. Dat is heel pijnlijk en hij kon niet verder."

Zonder die aanvallerd werd er dus niet meer gescoord in de slotfase, waardoor de ploeg genoegen moesten nemen met een gelijkspel. Real Sociedad en Sturm Graz speelden ook gelijk, waardoor alles nog mogelijk is in de poule. Eerst nemen de Eindhovenaren het op tegen de Oostenrijkers, daarna wacht het duel met de Spanjaarden, die momenteel de tweede plek innemen in de groep. PSV staat derde.

 • Senegal - Nederland, actie Adv

  Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl

  Maak een account bij Jacks.nl en krijg bij je eerste storting 5 freebets van €10,00.

  Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

 • Reacties

  PSV

  gerelateerd