Feyenoord dankzij Berlijnse blunder bijna zeker van overwintering

4 november 2021, 23:00   Bijgewerkt: 4 november 2021, 23:05

Feyenoord is er met hangen en wurgen in geslaagd om een overwinning te boeken op bezoek bij 1. FC Union Berlin. Invaller Cyriel Dessers kroonde zich wederom tot matchwinner door een cadeautje van de Union-goalie uit te pakken en zo de eindstand op 1-2 te beslissen. Daarmee zetten de Rotterdammers een enorme stap richting overwintering.

5100 meegereisde supporters zagen hoe Feyenoord in Berlijn met gemak zijn tegenstander onder controle hield, ondanks een slippertje van Marcos Senesi. Door attent keeperswerk van Justin Bijlow kon Sheraldo Becker daarvan niet profiteren. Feyenoord deed dat zelf tien minuten later wel. Bryan Linssen draaide goed weg bij zijn directe verdediger en schoot de bal uit de draai tegen de paal. Sinisterra was er vervolgens als de kippen bij om de 0-1 binnen te schieten. Dit tot grote vreugde van het Legioen, waarvan er een supporter zelfs over de balustrade viel tijdens het juichen.

Waar er eigenlijk geen vuiltje in de lucht hing, riep Feyenoord toch de problemen over zichzelf af. Union kwam steeds beter in het spel en Feyenoord kwam er niet meer aan te pas. Dit leverde wat mogelijkheden op voor de thuisploeg, maar een hele tijd stond Bijlow uitstekend in de weg. Althans, totdat de rust bijna aanbrak en aanvoerder Christopher Trimmel de bal van afstand prachtig langs Bijlow krulde en voor de 1-1 tekende. Het was een verdiende gelijkmaker gezien het spelbeeld van de minuten daarvoor.

In de tweede helft moest Feyenoord een antwoord verzinnen, aangezien ze niet op dezelfde voet verder konden gaan. Even leek het spelbeeld verder te gaan waar het gebleven was. De thuisploeg kreeg al snel twee kansen bij elkaar gespeeld, maar schoten telkens recht op Bijlow af. De wedstrijd ontwikkelde zich tot een echte strijd. De nodige gele kaarten kwamen er aan te pas en beide ploegen deelden aanvallend wat speldenprikjes uit. Toch redelijk uit het niets kwam Feyenoord weer op voorsprong. Invaller Dessers zag doelman Andreas Luthe uitglijden en pikte de bal op. Hij bleef rustig genoeg en schoot de bal in het lege doel binnen.

Daardoor zat Feyenoord plots weer op rozen. Arne Slot zette direct Marcus Pedersen in het veld voor Jens Toornstra om achterin nog wat meer zekerheid in te bouwen. Zelfs Ramon Hendriks werd nog in het veld gebracht. Nadat aanvoerder Trimmel nog een domme tweede geel kaart pakte en daarmee zijn ploeggenoot Cedric Teuchert inspireerde om nog geen tien seconde later ook rood te pakken, kwam de overwinning niet meer in gevaar voor Feyenoord.

Feyenoord had er een cadeautje voor nodig, maar de drie punten zijn een feit, waardoor plaatsing voor de volgende ronde haast niet meer mis kan gaan. Maar daar is door de overwinning van Slavia Praag op Maccabi Haifa nog wel een puntje voor nodig.

Opstellingen en beoordelingen

Feyenoord: Justin Bijlow 8, Lutsharel Geertruida 6, Gernot Trauner 7, Marcos Senesi 7.5 (Ramon Hendriks -), Tyrell Malacia 6.5, Orkun Kökcü 6.5, Guus Til 6, Fredrik Aursnes 6.5, Jens Toornstra 6 (74' Marcus Holmgren Pedersen -), Bryan Linssen 5.5 (64' Cyriel Dessers 7), Luis Sinisterra 6.5

Man of the match: Justin Bijlow

*: spelers moeten ten minste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen