Vitesse ziet koploper winnen; Feyenoord richting volgende ronde

4 november 2021, 23:11   Bijgewerkt: 4 november 2021, 23:59

Feyenoord kan de volgende ronde van de Conference League bijna niet meer ontgaan. De ploeg won zelf van Union Berlin en zag het andere duel in de poule gewonnen worden door Slavia Praag. Vitesse mag daarnaast nog altijd hopen op overwintering, ondanks de nederlaag tegen Tottenham. De eerste plaats lijkt echter geen serieuze optie meer door de overwinning van Stade Rennais.

Stade Rennais - NS Mura 1-0

Vitesse verloor van Tottenham Hotspur, maar er is nog geen man overboord voor de Arnhemmers. De ploeg heeft nog alle kans om ook na de winterstop actief te zien op het derde niveau van Europa. Dat heeft de ploeg echter niet meer in eigen hand door de overwinning van Stade Rennais op NS Mura.

Door de nederlaag van Vitesse lopen de Fransen uit met drie punten. Daardoor is het gat met de koploper vier punten met nog twee duels te gaan. De nummer twee Tottenham is nog wel te achterhalen, al hebben Thomas Letsch en zijn mannen dat dus niet in eigen hand. Het verschil is één punt in het voordeel van de Londenaren. Zowel de Engelsen als de Nederlanders nemen het nog op tegen Mura en Rennes.

De Sloveense club is na vier duels nog altijd puntloos, terwijl de Fransen nog ongeslagen zijn. Mura wist de club uit de Ligue 1 echter goed tegenstand te bieden deze avond. Pas een kwartier voor tijd wist de koploper van de poule op voorsprong te komen via verdediger Loïc Badé.

Slavia Praag – Maccabi Haifa 1-0

Feyenoord is zo goed als zeker van de volgende ronde. Alleen theoretisch lijkt de ploeg nog uitgeschakeld te kunnen worden na de 1-2 overwinning in Duitsland. Het gat met nummer drie Maccabi Haifa is namelijk zes punten met nog twee duels te gaan. Qua doelsaldo is het gat tussen beide ploegen acht in het voordeel van de Rotterdammers, waardoor het wel heel gek moet lopen wil Arne Slot met zijn mannen naast overwintering grijpen.

Slavia Praag staat op dit moment tweede. Dat komt door de overwinning van de Tsjechen. Jan Kuchta scoorde na vijftig minuten de enige treffer van de wedstrijd. Die uitslag was ook niet onverdiend te noemen. De Israëlische ploeg wist maar een kans te creëren, waar de thuisploeg wel tot vijf serieuze kansen kwam. Feyenoord neemt het nog op tegen beide ploegen en heeft dus aan een punt genoeg om helemaal zeker te zijn van de knock-outfase.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen