Antony volgende Ajax-klapper? "Marktwaarde verdubbeld"

5 november 2021, 08:09

Antony heeft zijn marktwaarde dit seizoen flink opgevijzeld, weet sportmarketeer Frank van den Wall Bake. De aanvaller toont elke Champions League-wedstrijd zijn klasse. De buitenspeler heeft een goede individuele actie, scorend vermogen en een uitstekende voorzet in huis. Daar kan Ajax in de toekomst behoorlijk van profiteren.

Ajax betaalde in de zomer van 2020 minstens zestien miljoen euro voor de Braziliaan. Met bonussen kon dat nog oplopen met zes miljoen euro. "Ik denk dat zijn marktwaarde is verdubbeld sinds zijn komst. Maar die lag niet op veertig, maar op twintig miljoen. Ik denk dat hij nu zo'n vijftig miljoen waard is", stelt de sportmarketeer in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Antony is op het ogenblik hot. Dat komt ook omdat hij bruist van het zelfvertrouwen."

Afgelopen zomer werd de vleugelflitser al gelinkt aan Bayern München, maar toen kon Ajax hem nog binnenboord houden. Dat willen de Amsterdammers ook deze zomer weer, getuige de woorden van Marc Overmars. Hij liet eerder al weten dat de club minstens vier of vijf jaar van Antony wilde genieten. Het is de vraag of dat gaat lukken, aangezien de aanvaller zo populair is. "Dat komt ook doordat hij Braziliaan is. Die hebben vanwege hun speelstijl sneller de X-factor. Daar staat wel tegenover dat ze wispelturiger zijn dan Europeanen", stelt Van den Wall Bake.

"Jurriën Timber is bijvoorbeeld stabieler. Die heeft sinds hij in de basis is gekomen, amper een stap verkeerd gezet. Die zie ik eerder voor tachtig miljoen verkocht worden. Clubs kijken namelijk ook naar betrouwbaarheid", aldus de marketeer, die verwacht dat de markt de komende jaren nog verder aantrekt. "De sky is nog steeds de limit. We leven in ellendige tijden. Voetbal wordt nóg populairder. Amerikaans geld vloeit ook deze kant op. En we gaan een tijd in waar grotere contracten voor Europese competities worden gesloten."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen