'Xavi geeft wensenlijstje aan Barça-directie: aanvaller en dokter'

5 november 2021, 10:10

Het lijkt een kwestie van tijd voor Xavi gepresenteerd wordt als nieuwe trainer van FC Barcelona. De oud-middenvelder lijkt daar zelf ook al vanuit te gaan. Hij heeft zijn wensenlijstje dan ook al ingeleverd bij de Catalaanse club. De oefenmeester wil een nieuwe buitenspeler én een clubarts.

Dat meldt Esport3. Xavi hoopt dat Ricard Pruna terugkeert in Nou Camp. Hij heeft zelf nog met de dokter gewerkt toen hij speler was bij de Catalaanse grootmacht. De arts was tussen 1996 en 2020 namelijk werkzaam bij FC Barcelona, waarna hij voor een avontuur koos in de Verenigde Arabische Emiraten. Door de vele blessures binnen het team, zou de nieuwbakken trainer echter inzetten op een rentree.

Ousmane Dembélé is één van de vele spelers die in de lappenmand zit. De voor 135 miljoen euro binnengehaalde Fransman is in vier jaar Barcelona geteisterd door de ene na de andere blessure en dreigt na dit seizoen transfervrij te vertrekken. Xavi wil de middenvelder graag helpen om alsnog te slagen in La Liga, maar stiekem wordt er ook al naar een potentiële opvolger gekeken. Een topaankoop zal dat niet worden. Naar verluid krijgt de oefenmeester twintig miljoen euro tot zijn beschikking om een geschikte vleugelspeler te halen.

Een vleugelspeler die de afgelopen weken meerdere keren in verband werd gebracht met FC Barcelona is Raheem Sterling. De aanvaller maakte deze zomer indruk tijdens het Europees kampioenschap, maar kan bij Manchester City niet meer rekenen op een basisplaats. De vleugelflitser zou zelf graag voor Barcelona willen spelen en moet middels een huurovereenkomst met verplichte optie tot koop naar het Camp Nou gehaald kunnen worden, liet het Catalaanse Sport onlangs al weten.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen