Dit is de definitieve selectie van Oranje voor WK-kwalificatieslot

5 november 2021, 12:12

Bondscoach Louis van Gaal heeft Arnaut Danjuma en Noa Lang opgenomen in zijn definitieve selectie voor de komende WK-kwalificatieduels. Van Gaal heeft zes spelers geslachtofferd uit zijn voorselectie, waaronder enkele namen die al jarenlang tot de vaste kern behoren. Oranje vecht met een 24-koppige selectie om de eerste WK-deelname sinds 2014. 

Tim Krul is na een dramatische seizoenstart van Norwich City in de Premier League geen onderdeel meer van de groep. De ervaren doelman maakte afgelopen zomer tijdens het EK nog kans op een basisplaats, maar verloor de concurrentiestrijd van Maarten Stekelenburg. Justin Bijlow, Joël Drommel en Mark Flekken krijgen nu de voorkeur.

Ook Devyne Rensch, Luuk de Jong, Owen Wijndal en Steven Bergwijn hebben de laatste schifting niet overleefd. De naam van Cody Gakpo ontbreekt eveneens, maar dat mag geen verrassing heten. De aanvaller van PSV liep onlangs een blessure op en is niet op tijd hersteld om Oranje aan de laatste benodigde punten voor het felbegeerde WK-ticket te helpen.

Wijndal speelde afgelopen zomer nog met Oranje op het EK, maar raakte tijdens de zomer geblesseerd. De laatste weken ontbrak hij daardoor in de voorselectie, maar de aanvoerder van AZ is alsnog afgevallen. De voorkeur op de linksbackpositie gaat uit naar Daley Blind en Tyrell Malacia.

Het Nederlands elftal sluit deze maand de WK-kwalificatiecyclus af met wedstrijden tegen Montenegro en Noorwegen. Een overwinning op dat eerste land is genoeg om een ticket voor het wereldkampioenschap van 2022 in Qatar te verdienen. De ploeg van bondscoach Louis van Gaal gaat momenteel fier aan kop in de kwalificatiepoule.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen