Boadu buiten selectie Jong Oranje: "Verwachten ambitie"

5 november 2021, 12:42   Bijgewerkt: 5 november 2021, 12:49

Myron Boadu maakt geen deel uit van de definitieve selectie van Jong Oranje. De twintigjarige spits van AS Monaco, die de laatste weken steeds meer speelminuten krijgt in Frankrijk, valt buiten de groep die gaat strijden om een ticket voor het Europees jeugdkampioenschap. Crysensio Summerville maakt zijn debuut in de selectie van bondscoach Erwin van de Looi.

"We verwachten bij een speler van Jong Oranje een bepaalde houding en ambitie. Dit hebben we de afgelopen twee interlandperiodes gemist bij Myron", vertelt bondscoach Erwin van de Looi uit op de site van OnsOranje. Boadu kreeg in de vorige interlandbreak ook al de nodige kritiek te verwerken en werd door de bondscoach toen al op de reservebank geposteerd.

Voor Summerville is de selectie juist aanzienlijk beter nieuws. De twintigjarige aanvaller verruilde Feyenoord vorig jaar voor het Engelse Leeds United, waar hij inmiddels al vier Premier League-duels achter zijn naam heeft staan. Summerville kan mogelijk de voorhoede vormen met Joshua Zirkzee, die bezig is aan een indrukwekkende start bij zijn nieuwe club RSC Anderlecht.

Van de Nederlandse topclubs zijn slechts vier spelers vertegenwoordigd. Ajax is met Jay Gorter, Kenneth Taylor en Devyne Rensch hofleverancier. Lutsharel Geertruida houdt de eer van Feyenoord hoog. Zelfs hekkensluiter PEC Zwolle levert een speler aan de Nederlandse beloftenploeg: Daishawn Redan.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen