AFC-voorzitter: "Competitie staat op punt van stoppen"

5 november 2021, 14:00   Bijgewerkt: 5 november 2021, 14:07

Voorzitter Ad Westerhof van de Amsterdamse voetbalclub AFC vreest dat de nieuwe coronamaatregelen gaan leiden tot het stopzetten van de amateurcompetities. Spelers moeten vanaf zaterdag een coronatoegangsbewijs hebben om de kantine in te komen, maar ook om zich om te kleden in de kleedruimtes of naar het toilet te gaan.

"Iedereen ontkent het, maar de competitie staat op het punt van stoppen", aldus de bestuurder van AFC, dat uitkomt in de Tweede Divisie. Hij heeft voor dit weekend beveiligers ingehuurd om te controleren op de toegangsbewijzen. "Dat kan je niet door vrijwilligers laten doen, ik heb geen zin in gedoe. Maar beveiligers inhuren kost gewoon geld. Als dit zo doorgaat en we moeten iedere dag controleren, dan kost dit tot de kerst 25.000 tot 35.000 euro. Dat kan een normale club niet betalen."

Westerhof stelt dat zijn club 'wat reserves' heeft, maar dat is natuurlijk niet bij elke amateurvereniging het geval. Dat betekent dat veel clubs in de problemen kunnen komen door een verscherping van de maatregelen. "Wat mij betreft maakt de KNVB er een heel lange winterstop van en gaan we begin februari weer verder. Want dit is bijna niet te doen zo", vertelt de bestuurder in gesprek met De Telegraaf.

Lees ook: Coronamaatregelen raken amateurvoetbal: "Dit gaat te ver"

In eerste instantie zetten Mark Rutte en Hugo de Jonge in op nog zwaardere maatregelen. Ze wilden dat alle spelers boven de achttien jaar een coronabewijs moesten laten zien als ze überhaupt wilden trainen of een wedstrijd wilden spelen. door veel kritiek vanuit de Tweede Kamer is die regel vervallen, maar spelers die niet gevaccineerd zijn en zich niet willen laten testen mogen de kleedkamers dus niet in. "Het gekke is dat, voor zo ver bekend, nog nergens op voetbalvelden een massale uitbraak van het coronavirus is ontstaan", besluit Westerhof.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen