'Verguisde' Ramos op de weg terug, Messi ontbreekt ook bij PSG

5 november 2021, 14:46   Bijgewerkt: 5 november 2021, 14:53

Het heeft een aantal maanden geduurd, maar Sergio Ramos kan volgende week eindelijk meetrainen met de selectie. De verdediger maakte deze zomer transfervrij de overstap van Real Madrid naar Paris Saint-Germain, maar kwam nog geen minuut in actie. Ook het duel van zaterdagavond met Girdondins de Bordeaux komt nog te vroeg. Ook Lionel Messi zal die wedstrijd vanaf de tribune moeten bekijken.

Ramos worstelt sinds zijn zomerse verhuizing naar Parijs met blessures. Zijn lange absentie leidde tot speculaties over een voortijdig einde aan de samenwerking. Waar hij bij Real de grote leider was die de ploeg wekelijks op sleeptouw nam, wordt in de Franse hoofdstad vooral hoofdschuddend naar de blessuregevoeligheid gekeken. Le Parisien kwam dan ook met het nieuws dat de club serieus nadenkt om de samenwerking te verbreken.

"Het is de Spaanse pers die dat beweert", liet technisch directeur Leonardo weten. Inmiddels lijkt de verdediger dus op weg naar zijn eerste minuten, al is het nog maar de vraag hoe zijn lichaam reageert nu hij eindelijk de groepstraining kan hervatten na maanden in het krachthonk te hebben gezeten. Dit weekend zit hij in elk geval nog niet bij de selectie, net als Messi. De blessure van de Argentijn lijkt echter mee te vallen, zo vertelt Mauricio Pochettino op de persconferentie. "Hij zal wel naar de nationale ploeg gaan. We hopen dat hij inzetbaar is en daarna bij ons zal terugkomen."

Naast de nieuwkomers is ook Presnel Kimpembe afwezig tegen Bordeaux. De verdediger heeft een hamstringblessure opgelopen, waardoor hij minstens tien dagen aan de kant staat. De Fransman deed woensdagavond nog wel mee in het Champions League-duel met RB Leipzig. Die wedstrijd eindigde in 2-2 door twee doelpunten van Oranje-international Georginio Wijnaldum.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen