NEC overweegt bouw noodstadion na verschrikkelijk nieuws

5 november 2021, 15:05

NEC is druk bezig met het regelen van een nieuw stadion. De Goffert mag voorlopig niet meer worden gebruikt nadat tijdens de Gelderse derby een deel van de tribune bezweek onder het feestgedruis van Vitesse-fans. Uit een uitvoerig onderzoek is gebleken dat het stadion vol met scheuren zit, waardoor het zeker tot de winterstop niet meer gebruikt mag worden.

"In het worst case scenario horen we in februari dat het stadion helemaal niet meer toegankelijk is", reageert algemeen directeur Wilco van Schaik in gesprek met ESPN. "Dan zullen we het stadion zo snel mogelijk moeten repareren of zelfs helemaal vervangen. Als je dat moet doen, ben je nog veel langer bezig. Dan moet je misschien een heel seizoen ergens anders spelen."

NEC heeft volgens Van Schaik onlangs een aanvraag gedaan bij binnen- en buitenlandse partijen die noodstadions kunnen bouwen. "Dan denken we aan een stadion die plek biedt aan 10.000 tot 12.000 mensen. Op de korte termijn kunnen we in ieder geval tot en met december niet thuisspelen, dus zoeken we hard naar een alternatieve locatie om de thuiswedstrijden tegen PSV en SC Cambuur af te werken."

Afgelopen weekend werd de thuiswedstrijd tegen FC Groningen al achter gesloten deuren afgewerkt. De Nijmegenaren lieten zich niet van de wijs brengen en noteerden een 3-0 overwinning. Daarmee gaf de huidige nummer zeven van de Eredivisie de sterke terugkeer op het hoogste niveau een fraai vervolg.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen