Van der Gijp geniet van blunder: ''Is een half jaar op de bank gezet"

5 november 2021 – Feyenoord had de overwinning op Union Berlin donderdagavond te danken aan een uitglijder van keeper Andreas Luthe. De doelman wilde invaller Cyriel Dessers uitkappen, maar gleed uit op het kletsnatte veld, waardoor de spits kon profiteren: 1-2. René van der Gijp noemt het geen blunder van de sluitpost.

Van der Gijp geniet van blunder: ''Is een half jaar op de bank gezet"

"Voor ons is het een cadeautje dat keepers terugspeelballen niet meer in hun handen moeten pakken. Als een keeper gaat voetballen, is er stront aan de knikker", vertelt de analist lachend bij Veronica. "Dit is een jongen die in de D'tjes, als elfjarige, als rechtsback speelde. Toen is hij een halfjaar op de bank gezet en daarna zei iemand: 'We zijn onze eerste twee keepers kwijt, zou jij niet een keer op doel gaan staan?' Nou dat wilde hij wel proberen. En dan krijg je dit…"

Zie ook: Enorme blunder Union-goalie levert Feyenoord zege op

De doelman is volgens Van der Gijp 'helemaal de weg kwijt' als Dessers op hem af komt rennen. "Weet je wat nou het ergste is? Dat hij dalijk in de kleedkamer komt en de libero zegt: joh, dat kan ons allemaal gebeuren." Overigens had de ploeg van Arne Slot in de eindfase van de wedstrijd de voorsprong nog verder kunnen uitbouwen. "Op het einde konden ze nog wel een aantal keer scoren, maar dit is toch een hartstikke mooie overwinning?"

Collega-analist Wim Kieft kon zich wel vinden in die laatste woorden. "Het is gewoon heel knap dat ze hier winnen. Het was een hele leuke wedstrijd om naar te kijken, vooral omdat er zoveel fout ging. Dat had ook met het weer te maken. Dit kost fysiek zoveel kracht, waardoor er ook heel veel verkeerd gaat. Feyenoord heeft al met al weer goed gespeeld. Ze trekken de stijgende lijn door", besluit de voormalig spits.

Feyenoord

gerelateerd